Стефановић: Крајем јула о министрима

Ако буде реконструкције Владе, о њој ће се Скупштина изјашњавати највероватније у последњој недељи јула, каже председник парламента Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић изјавио је да ће се, ако буде реконструкције владе, скупштина о њој изјашњавати највероватније у последњој недељи јула, када ће новоизабрани министри проћи "кроз скупштинску процедуру".

"Уколико дође до реконструкције владе, скупштина ће у последњој недељи јула о томе разговарати, када то буде и законски могуће", рекао је Стефановић новинарима у парламенту после седнице скупштинског колегијума.

Стефановић је изјавио да је на председнику Владе Ивици Дачићу и првом потпредседнику Владе Александру Вучићу да одлуче ко ће бити премијер, уколико то уопште буде тема и до таквог разговора дође.

Он је рекао да се његов став да је Вучић најбољи кандидат за премијера није променио, али да о томе не одлучује он, већ Вучић и Дачић.

"То је мој став, а да ли ће се то и десити није на мени да одлучим. То је нешто о чему морају да разговарају Вучић и Дачић и ако они икада дођу до те теме, ако се буду око тога договорили, то је питање за њих", казао је Стефановић.

Према његовим речима, пошто не учествује у директним преговорима о реконструкцији владе, не може да каже да ли ће та тема уопште бити на дневном реду.

Председник Скупштине је додао и да ће наредне седмице бити одржана још једна седница парламента са четири до пет тачака дневног реда, од којих је закон о прекршајима најважнији.

Поводом сутрашњег обележавања годишњице злочина у Сребреници, Стефановић је рекао да ће сутра, после седнице колегијума, Скупштина издати саопштење с изразима пијетета према свим жртвама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво