Две експлозије у Косовској Митровици

У Микронасељу у северном делу Косовске Митровице синоћ дошло до каменовања између групе Срба и групе Албанаца, а нешто пре 22 часа у граду су се чуле и две јаке експлозије. Повређених није било, а КПС је појачала присуство у Микронасељу. У Косовској Митровици ноћ протекла мирно.

У северном делу Косовске Митровице синоћ је око 19 часова дошло је до сукоба између групе Срба и групе Албанаца. Нешто касније, око 22 часа одјекнуле су две снажне експлозије.

У инциденту није било повређених, а КПС је појачала присуство у Микронасељу. Ноћ у Косовској Митровици протекла је мирно.

У том мултиетничком делу града, у уторак су се потукли Албанци и Срби, а због повреда, шест српских младића помоћ је затражило у косовскомитровачкој болници.

У Митровици је у среду било напето због почетка обнове још две албанске куће у етнички мешовитом насељу Брђани у северном делу града, које су обезбеђивале специјалне једнице Еулекса и КПС-а уз помоћ Кфора.

Срби су мирно протестовали због примене двоструких стандарда међународне заједнице и зато што Еулекс не обавља основну функцију, а то је да штити владавину права.

Данас се очекује наставак радова на албанским кућама и поновно окупљање Срба. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво