Инциденти у Косовској Митровици

У северном делу Косовске Митровице вечерас је дошло до каменовања између групе Срба и Албанаца. Пре 22 часа у граду су се чуле две јаке експлозије. Нема повређених.

У Микронасељу у северном делу Косовске Митровице вечерас је дошло до каменовања између групе Срба и групе Албанаца, а нешто пре 22 часа у у граду су се чуле две јаке експлозије.

Заменик регионалног директора оперативе у Косовској полицијској служби (КПС) Ергин Медић изјавио је Танјугу да је око 19 часова у Микронасељу дошло до каменовања између две групе малолетних Срба и Албанаца, који су се разбежали након што се на месту догађаја појавила полиција.

Медић је нагласио да у инциденту није било повређених, али да је КПС појачала присуство у овом делу Косовске Митровице.

У 21 сат и 45 минута у Косовској Митровици одјекнуле су две јаке експлозије, али у полицији нису могли да прецизирају тачно место где су експлозивне направе активиране.

У Косовској Митровици током дана је било изузетно напето у насељу Брђани, где су Албанци, мимо воље Срба, започели грађевинске радове како би обновили своје куће које су порушене током сукоба на Косову 1999. године.

У Микронасељу је и синоћ дошло до сукоба између Срба и Албанаца, када је лакше повређено шест младића српске националности.

број коментара 0 Пошаљи коментар