Читај ми!

Вучић: Грађани Србије заслужују датум

Србија је у претходних осам месеци урадила много више него у претходних осам година, каже Александар Вучић. Најављује да ће до 15. јуна бити донета Стратегија за борбу против корупције и да ће тиме и последњи услов на европском путу земље бити испуњен.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија у претходних осам месеци урадила много више него у претходних осам година и додао и да сматра да ЕУ треба да награди Србију и њене грађане.

"Обично не молим, лично никад, а у име Србије ретко. То говорим пред вама комесару (за проширење Штефан Филе) јер мислим да Србија због свог рада, напора, ангажмана, а рачунајући да нешто можда није урадила, не заслужује да буде кажњена, већ да за тај рад и труд буде награђена, јер су грађани ове земље то заслужили", рекао је Вучић.

На конференцији коју је Европска комисија организовала у Београду на тему борбе против корупције, Вучић је Филеу захвалио на подршци коју пружа Србији, истичући да људи у Србији често представнике ЕУ доживљавају на бирократски начин, а да Филе није неко ко заслужује такав третман, јер је урадио много за Србију.

Филе је поручио да је отварање приступних преговора Србији "на дохват руке", а да су кључни елементи за напредак ка ЕУ борба против корупције и криминала.

Први потпредседник је најавио да ће до 15. јуна бити донета Стратегија за борбу против корупције и да тиме очекује да и последњи услов, односно посао који Србија треба да уради на европском путу, а у корист својих грађана, буде испуњен.

"Надам се да тада нико више неће моћи да нам каже нешто по том питању, а наравно имаћемо године усавршавања система и учења од Европе", рекао је Вучић и истакао да Србија иде напред и да се нада да нико неће моћи да је заустави на путу владавине права и изградње истински правне државе.

Подсетио је да се наша земља сучила с великим политичким проблемима, да се суочава са економским, а да је борба против корупције и криминала једна од суштинских и најважнијих ствари којима се бави.

"Ово до сада је било најлакше. Била је потребна само једна одлука да кажете да нема недодирљивих, да су сви људи једнаки и мислим да се доказало да је заиста тако", рекао је Вучић и подсетио да је сада Србији потребна помоћ ЕУ у проширеењу знања, специјалистичкој обуци за полицајце и тужиоце.

"Не стидимо се то да кажемо. Људи који се баве борбом против корупције, тужиоци, полицајци и политичари треба да кажу да имамо много ствари које не знамо и које хоћемо да научимо. Надам се да ће Србија, степеном и нивоима владавине права, борбе против корупције и криминала, моћи да се похвали и да неће бити испод европских земаља", поручио је Вучић.

Како је рекао, тужиоци, полицајци и судије приближавањем Србије Европској Унији, стећи ће све више знања, вештина, а владавина права неће бити само реч на папиру.

"Надам се да ће то бити ствари које ћемо видети на делу и да ће Србија моћи да се поноси својом борбом против корупције, полицијом, тужиоцима, а за то је потребно још много рада", закључио је Вучић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво