Читај ми!

Протест ДСС-а против предлога споразума

Представници ДСС-а предали Влади Србије захтев у коме та странка тражи расписивање референдума на коме би се грађани изјаснили о предлогу бриселског споразума.

Демократска странка Србије предала је Влади Србије захтев у коме та странка тражи расписивање референдума на коме би се грађани изјаснили о предлогу бриселског споразума, преноси Танјуг.

У захтеву ДСС тражи од Владе Србије и председника Србије да поднесу оставке због бриселског споразума.

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница рекао је након протестне шетње и предаје захтева да та странка тражи референдум на којем би се народ изјаснио о споразуму којим се, како тврди, заокружује лажна држава Косово.

"Реч је пала - а она гласи референдум, како би се народ изјаснио да ли на Косову постоји Србија или не", рекао је Коштуница.

Како тврди Коштуница, власт до сада није званично објавила текст предлога споразума зато што се у том споразуму нигде не спомиње Србија њен устав и закони, као ни Резолуција 1244 веће се уместо тога спомињу косовски устав и закони.

"Треба да добију датум, треба да се Србија усрећи датумом. Погледајте како су се у ЕУ усрећили Шпанија, Грчка и Кипар. И онда понављају да ће добијање датума привући инвеститоре", рекао је Коштуница и додао да из ЕУ могу стићи само нове претње и уцене и нови покушаји комадања и дробљења Србије.

Он је поручио и да ово није први протест и рекао: "Тек смо почели, а знате како се каже - Србија се умирит' не може".

Коштуница је поздравио Србе на Косову и Метохији који су данас ошновали своју Скупштину општина и поручио да они државу Србију бране на Косову док, како каже, актуелна власт уништава државу Србију на Косову.

Учесници протестног скупа "Није готово - народ се пита" кренули су од Филозофског факултета до Владе Србије, а док су пролазили поред председништва Србије које су обезбеђивале полицијске снаге викали "Издаја", док су испред Владе викали "Оставке", "Издаја", "Издали сте Косово", "Устала је Србија".

Скупу су се прикључиле и присталице покрета Двери и Српског сабора Заветници, као и присталице Образа, а учесници протеста су носили заставе ДСС-а, Србије као и транспаренте на којима између осталог пише "Није готово - народ се пита", "Бранимо Србију", "Косово је Србија".

Због протеста саобраћај у улици Кнеза Милоша код Владе Србије неко време био је у прекиду.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво