Читај ми!

СНС на митингу против Декларације

Митингу који ће у петак бити одржан у Новом Саду придружиће се и Српска напредна странка, најавио је функционер напредњака Игор Мировић. На митингу ће бити затражено повлачење предлога Декларације о заштити права Војводине и оставка Бојана Пајтића који је аутор декларације.

Српска напредна странка прикључиће се митингу који ће бити одржан у петак у Новом Саду, са захтевом да се повуче предлог Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине и да њен аутор, председник покрајинске владе Бојан Пајтић поднесе оставку, најавио је председник Савета за Војводину СНС Игор Мировић.

Мировић је на конференцији за новинаре рекао да ће се СНС придружити невладиним организацијама и синдикатима који у петак 12. априла у 17 сати испред зграде владе Војводине организују митинг, на којем ће изразити своје неслагање са поменутом Декларацијом. СНС позива све своје чланова, симпатизере и грађане Војводине да присуствују том митингу.

"Декларација је политички памфлет и ради се о опасном документу који има ноту сепаратизма и који угрожава државне интересе Србије", рекао је Мировић.

Декларација, каже Мировић, има два циља. Један је, како је истакао, да сакрије истину о Војводини а други да отежа преговарачки положај Србије у преговорима са Бриселом о чему, како је рекао, сведочи и то да је Декларација донета у најтежем тренутку у којем се Србија налази.

"На јучерашњем састанку Колегијума скупштине АП Војводине на којем су били представници свих странака у покрајинском парламенту сазнали смо да је за текст Декларације знала само Демократска странка а да о њему, осим представника опозиције, ништа нису знале ни странке које са ДС учествују у власти", рекао је Мировић.

Председник Савета за Војводину СНС каже да Декларација, поред тога што угрожава државни интерес Србије, одражава и став да Војводина треба да буде приватна држава што, како је нагласио, није у интересу грађана Покрајине.

"Време је да о Војводини брину и да се за њу боре они који стварно желе добро Војводини а не они који су уништили све њене ресурсе и довеле је до тога да буде најсиромашнији део Србије", рекао је Мировић, додајући да верује да ће митинг у петак протећи мирно и да ће грађани Војводине послати јасну поруку да се не слажу са Декларацијом ни са политиком аутора те Декларације.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара