Читај ми!

Стефановић: Очекујем бољу понуду Брисела

У прошлој рунди дијалога Београда и Приштине добили смо понуду која српском народу није нудила ништа, рекао председник Скупштине Србије Небојша Стефановић. Постоје ствари од којих Србија не може да одустане и надам се да ће овога пута понуда бити неупоредиво боља, истиче Стефановић.

Председник српског парламента Небојша Стефановић рекао је да би било бесмислено да поред оволиког труда и овога пута на столу буде иста понуда пред српском делегацијом на осмој рунди дијалога између Београда и Приштине у Бриселу.

"Надам се искрено да ће понуда која буде пред нашом делагацијом бити неупоредиво боља. Постоје ствари од којих Србија не може да одустане", нагласио је Стефановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Стефановић је објаснио да Александар Вучић никад није условљавао свој одлазак у Брисел присуством високих дипломата Велике Британије и Немачке.

"То није важно, важан је резултатат. Александар Вучић и српска делегација иду тамо да изборе најбоље за наш народ и државу у интересу земље и свих грађана", рекао је Стефановић.

"Очекујем да чим будемо имали нешто конкретно, закажем седницу парламента на којој ће се премијер и сви који су узели учешће у дијалогу, обратити посланицима и известити их о свему што се догађало", рекао је Стефановић.

Како је нагласио, власт у Србији не ради све због услова, које поставља ЕУ и зато што неко други мисли да то треба тако.

"Стварамо нормалну земљу у којој се нико не плаши да хода улицама. Испуњавамо међународне, али и обавезе према свом народу. Свако мора и може да се осећа безбедно и сигурно, и то исто тражимо за Србе на северу Космета", истакао је Стефановић.

Говорећи о најављеној седници главног одбора СНС-а на којој ће се разговарати о учинку функционера у претходном периоду, Стефановић је рекао да ће она ускоро бити заказана.

"Са заказивањем се чека да се не би скретала пажња са кључних државних ствари, које нису само у вези са Косовом и Метохијом, већ и са економијом и европским интеграцијама", истакао је Стефановић.

Коментаришући изјаве да је Вучић најбоље решење за премијера, Стефановић је рекао да искрено верује у то.

"Вучић је сам рекао да му не пада на памет да врши било какву ротацију, а ја сам само изнео свој став и сви имамо право на став, чак и ако то није нешто о чему се тренутно разговара", каже Стефановић.

Када је реч о промени власти у Београду, Стефановић је рекао да СНС апсолутно није одустао од тога.

"Износимо конкретне разлоге зашто власт у Београду није добра у њиховој безидејности и задужености", рекао је Стефановић.

Ипак, та тема није на дневном реду јер, како каже Стефановић, СНС не жели да отежава неке друге државне ситуације пре него што сви дају максимум у њима.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво