Читај ми!

Прво дијалог, па промене у Влади

Премијер Ивица Дачић рекао да је са Александром Вучићем само начелно разговарао о реконструкцији Владе. Ових и наредних дана ћемо се углавном бавити питањима дијалога са Приштином, а након тога ће сигурно и та тема доћи на ред, поручио Дачић.

Ових и наредних дана ћемо се углавном бавити питањима дијалога са Приштином, а након тога ће сигурно на ред доћи и тема реконструкције Владе, рекао у интервјуу за РТС премијер Ивица Дачић и додао да је о томе само начелно разговарао са потпредседником Владе Александром Вучићем. 

Премијер је рекао да је то сигурно тема о којој се може расправљати и да подразумева анализу рада министара и одређене предлоге за измену.

"До сада није било конкретних разговора о томе ко би био на дневном реду и када би та реконструкција била. Наравно да би све странке требало да размотре рад својих министара", каже Дачић.

На питање да ли је спреман на смену министара из СПС-а, Дачић је одговорио да није проблем да ли је неко спреман и да би сви у начелу требало да буду спремни, али, како је рекао, треба направити анализу где су потребна побољшања.

Говорећи о економији, Дачић је рекао да је важно утврдити које су то привредне гране у којима Србија има развојне шансе, а то се, како каже, пре свега односи на пољопривреду и прехрамбену индустрију, а важна је и енергетика.

"Ми смо после инвестиције 'Фијата' постали и регионални лидери у ауто-индустрији. Не треба запоставити ни одбрамбену индустрију, али, у сваком случају, уз друге инфраструктурне пројекте, којих имамо зато што Србија није изграђена земља, мислим да може доћи до једног вишедимензијалног и мултипликаторног ефекта на развој укупног друштва, односно на повећање друштвеног производа", навео је Дачић.

Суштина је да се привуче што више инвестиција, сматра премијер и додаје да је присталица слободног тржишта, али да у условима економске кризе "невидљивља рука тржишта", није у стању да нивелише све проблеме који постоје.

Зато се јављају велики проблеми не само структурне природе, него и велики број људи који су остали без посла, каже Дачић прецизирајући да "морамо да зауставимо раст незапослености".

"Нама су циљ инвестиције. Понуда за инвестиције има доста, али оне се морају конкретизовати", рекао је премијер.

На констатацију да му привредници замерају да се не меша много у економију, премијер је рекао да он не може да се бави само економијом, јер његов посао није да замењује ресорне министре него да координира рад целе Владе.

Дачић је додао да и новинаре не интересују превише економски проблеми, већ да су углавном заинтересовани за политичке проблеме и дијалог са Приштином.

"Убеђен сам, уколико не постигнемо резултате у економији, да нам ништа не вреди на неком политичком нивоу или на нивоу дијалога са Приштином. Народ ће гледати колико је у стању да боље живи, а ја мислим да Србија и наш народ заслужују да живе као сав нормалан свет", нагласио је Дачић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво