Читај ми!

Кацин: Србија на Ђинђићевом путу

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин сматра да Србија полако, али упорно и одлучно, корача у будућност какву је Зоран Ђинђић желео да изгради. Почетак преговора о чланству у ЕУ биће први корак у том правцу, саопштио Кацин поводом 10. годишњице убиства премијера Србије.

Србија "полако, али, верујем, упорно и одлучно корача у ону будућност, коју је Зоран Ђинђић желео да изгради", саопштио је словеначки посланик у Европском парламенту и известилац за Србију Јелко Кацин.

Поводом десете годишњице убиства премијера Србије и председника Демократске странке Зорана Ђинђића, Кацин је истакао да ће "почетак преговора о чланству у ЕУ бити први корак у том правцу".

Известилац за Србију је у саопштењу још рекао да је Ђинђићев утицај на историју Србије "много већи него што смо колико јуче могли мислити".

"У Србији сада постоји консензус о неопходности евро-интеграције, прагматизам је постао саставни део политичког живота и странке се дословно такмиче која више поштује и наставља Ђинђићево политичко наследство", рекао је Кацин.

Ђинђићеве идеје су, мада тек после његове смрти, "преобразиле Србију", те "етика одговорности полако истискује етику принципа - што је некада говорио Ђинђић", оценио је Кацин.

"То је његова највећа политичка победа од које се могу учити многобројни политичари данашње владине коалиције и опозиције", рекао је Кацин поводом годишњице смрти Зорана Ђинђића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво