Читај ми!

Експлозија у Косовској Митровици

Нико није повеђен када је бачена експлозивна направа рано јутрос на филијалу Републичког фонда ПИО у Косовској Митровици. Поломљени сви прозори на тој институцији. Косовска полиција обавља увиђај.

Јака експлозивна направа бачена је око пола четири јутрос на филијалу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Косовској Митровици.

Повређених није било. Сви прозори на тој институцији су поломљени.

Директор Филијале Радул Компировић рекао је да је то други напад на зграду Фонда у Косовској Митровици.

Компировић оцењује да је циљ онога које бацио експлозивну направу да заплаши раднике и кориснике Фонда.

Увиђај обављају припадници косовске полиције.

Филијала ФПИО налази се у Колашинској улици на путу за мултиетничко село Суви До на северу Косова. Ово је нови у низу бомбашких напада који су се у последњих неколико недеља десили на северу покрајине.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је напад на филијалу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Косовској Митровици.

"Ово је још један покушај застрашивања српског становништва на северу Косова и Метохије. Тражимо од међународне заједнице да коначно почне са кажњавањем починилаца оваквих напада на целој територији Косова и Метохије", наводи се у саопштењу.

Начелник Косовскомитровачког Управног округа Раденко Недељковић оценио је да је тај напад био "напад на државу Србију и њене институције".

У саопштењу достављеном Телевизији Мост, Недељковић је указао да је напад на филијалу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осогурање, вид притиска ради "расформирања институција републике Србије на Космету".

Међународна заједница треба да схвати да су раније мета напада били Срби и српска културна баштина, а сада су мета институције државе Србије "с јасним циљем да се неутралише све оно што на Косову и Метохији подсећа на Србе и државу Србију", сматра Недељковић.

Он је позвао представнике државе да наставе "јачање институција Републике Србије у јужној српској покрајини".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво