Читај ми!

Ђилас тражи расписивање избора

Једини могући излаз из овакве ситуације у земљи расписивање избора у најкраћем могућем року, каже лидер ДС-а Драган Ђилас.

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да у ситуацији у којој се земља налази једино реално решење моментално распуштање владе и расписивање превремених избора, који "не одговарају ДС-у, али одговарају Србији".

"Данас постоје два теоријска излаза од којих је само један реалан. То је моментално распуштање владе и расписивање избора, који не одговарају Демократској странци, која се налази у процесу реформи, али одговарају Србији", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре у седишту странке.

Као друго решење, за које каже да није реално, навео је да они који у влади воде економски ресор треба да га препусте "људима из ДС" јер су стручни и доказали су на примеру Београда и Војводине своја знања и способности.

Ђилас је подсетио да се једино у Београду и Војводини пристојно живи, а да Београд и Војводину воде управо људи из ДС.

"У врху Демократске странке, која сутра треба да води државу, више нема оних који су познати по томе да су повлачили лоше потезе. Јасно је да није реално да се то деси и да нам препусте економске полуге власти и због тога су једини излаз избори", нагласио је Ђилас.

Лидер ДС-а каже да та странка не руши владу, већ да ће се она сама срушити, што се, како сматра, дешава убрзано и пред очима јавности.

Према његовим речима, нема никаквих преговора за учешће ДС-а у влади и та странка ће ући у владу само са онима који су спремни да прихвате њен економски програм и уђу у реформе изборног система, правосуђа, образовног система.

Указујући да је странка коју води одржала изборе пре два месеца, да су у току суштинске реформе и да је за то време смењено око 120 функционера, Ђилас је нагласио да би демократама због свега тога одговарало да избори буду тек за неко време, али да је за Србију боље да буду што пре.

"Трудим се да не тражимо изборе, али се они намећу као једино могуће решење. Јасно је да будуће владе нема без Демократске странке и јасно је да избори зауставе земљу на неколико месеци, али они су очигледно неопходни", рекао је Ђилас.

Одговорност сносе сви у власти

Коментаришући новинске натписе о наводној повезаности премијера Ивице Дачића са нарко-кланом Дарка Шарића, Ђилас је рекао да одговорност за рад владе и ситуацију у држави сносе и они који су пристали да саставе владу у којој ће Дачић бити премијер, а Динкић министар.

"Они који су пристали да саставе владу у којој ће Динкић водити економију са три одсто подршке грађана и да дају да Ивица Дачић буде премијер који је унео естрадну ноту у озбиљне теме, сносе исту одговорност као Дачић и Динкић и треба да објасне шта они раде и шта им је даља намера", рекао је Ђилас.

Лидер ДС-а је подсетио да је ДС пре шест месеци одбила да уђе у владу и да шест месеци нису критиковали рад Дачићевог кабинета, чекајући да виде резултате.

"Показало се да Дачић и Динкић немају капацитета и да они нису добро решење за Србију. Шест месеци касније то се и показало", нагласио је Ђилас.

Коментаришући новинске натписе о наводним везама премијера са нарко-кланом Дарка Шарића, Ђилас је такође указао да он не жели да осуђује никога на основу, како је рекао, два новинска натписа, али да је необично како се то приватно премијер састао са људима који воде највећи нарко-клан у Европи.

"Не знам како се то премијер састаје са људима који воде највећи нарко-клан у Европи објашњавајући да је то приватно и не знам шта је садржај осталих дискова", рекао је Ђилас.

Лидер ДС-а је указао да су превремени избори једино решење за Србију иако они у овом моменту не одговарају ДС у којој се спроводе реформе.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи