Читај ми!

Пеци иде у Београд

Косовска влада предложила амбасадора у Шведској Љуљзима Пеција за представника Приштине у Београду. Председница Атифете Јахјага требало би да потпише указ о именовању Пеција на ту функцију.

Косовски министар иностраних послова Енвер Хоџај предложио је амбасадора Косова у Шведској Љуљзима Пеција за представника Приштине у Београду.

Портпарол тог министарства рекао је да је после консултација са премијером Хашимом Тачијем, председници Косова Атифети Јахјаги предложен Пеци као амбасадор у Београду.

Јахјага би, према косовском уставу и закону о спољној служби, требало да потпише указ о именовању Пеција на ту функцију.

Кандидат за представника Косова у Србији Љуљзим Пеци рођен је 6. јула 1966. године у Косовској Митровици. Завршио је Електротехнички факултет Универзитета у Приштини и магистарске студије из области међународних односа на Универзитету Ортега и Гасет у Мадриду.

Пре избора за официра за везу у Београду био је амбасадор Косова у Шведској.

Пеци је оснивач Института за политичка истраживања и развој (КИПРЕД) и оснивач Косовске фондације за цивилно друштво у Приштини.

Био је предавач на Америчком универзитету у Приштини и предавач националне и међународне безбедности на Универзитету у Призрену.

До сада је објавио 30 научних радова из политике безбедности и спољне политике на Косову, Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Великој Британији, Холандији и Јапану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво