Читај ми!

Поново захтев за забрану СНП Наши?

Постоје "нове околности" због којих је могуће да се поново покрене иницијатива пред Уставним судом Србије за забрану организације СНП Наши, рекао за лист Данас председник скупштинског одбора за уставна питања и законодавство Владимир Цвијан.

Председник Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Владимир Цвијан истакао је да постоје "нове околности" због којих је могуће да се поново покрене иницијатива пред Уставним судом Србије за забрану организације СНП Наши.

У изјави листу Данас, Цвијан је рекао да невладине организације, медији и приватна лица могу на "легалан и међународно признат" начин да се поново обрате Уставном суду Србије.

Како наводи лист, у нове околности као повод за обраћање Уставном судом спадају „активности" овог екстремистичког удружења током викенда - спаљивање званичне заставе АП Војводине и лепљење уличних плаката са списковима „антисрпских" медија и невладиних организација.

Лист подсећа да је тужилаштво раније тражило да се овом ултрадесничарском покрету забрани рад, али је Уставни суд одбио тај захтев, наводећи да се „не може поуздано утврдити постојање уставних разлога за забрану рада".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво