Ивановић: Резолуција о Европи, а не о Косову

Резолуција о Косову неприхватљива је за Србе на Косову, изјавио је председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић и позвао посланике у Скупштини Србије да не журе са усвајањем резолуције.

Председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић изјавио је да је Резолуција о Косову неприхватљива за Србе на Косову.

"То није Резолуција о Косову, него јој боље пристаје име Резолуција о Европи и евроинтеграцијама. У Резолуцији се не говори о очувању територијалног интегритета земље али се зато говори о датуму почетка разговора и евроинтеграцијама", рекао је Ивановић на конференцији за новинаре у Косовској Митровици.

Нагласио је да о томе јасно говори и изјава премијера Ивице Дачића да је циљ платформе и резолуције добијање датума за почетак преговор са ЕУ.

Ивановић је оценио да су преговори са Приштином угрозили виталне интересе Срба на Косову и да они значе индиректно али и директно прихватање независног Косова.

"Потребне су темељне промене те Резолуције и усаглашавање са платформом да би нам дала наду и оптимизам да ће политика која се води значити подршку Србима на Косову и да ће суштински бити у складу са Уставом и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН", рекао је Ивановић.

Ивановић је позвао посланике у Скупштини Србије да послушају глас народа да евроинтеграције не уживају већинску подршку и не журе са усвајањем резолуције која ће штетити интересима Срба.

Поводом Дачићеве изјаве да Срби са Косова није требало да слушају Београд, Ивановић је навео да ни власт у Београду није подржала заједницу српских општина, формирану на Косову.

Ивановић је подсетио да су у тој власти били и Дачићева Социјалистичка партија Србије и Демократска страка, па је зато Дачићева изјава мало закаснила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво