Читај ми!

У Бриселу и даље о наплати дажбина

Технички преговори Београда и Приштине настављени у Бриселу. Тема преговора наплата дажбина на интегрисаним прелазима. Две стране јуче нису постигле никакав договор.

18.44  - Остварен "известан напредак" у разговорима Београда и Приштине о режиму царина и других дажбина у склопу заједничког управљања прелазима, саопштила Маја Коцијанчич. Наставак разговора у уторак.

Радне групе Београда и Приштине наставиле су техничке преговоре у Бриселу о наплати дажбина на интегрисаним прелазима између централне Србије и Косова.

Вођа београдског тима Дејан Павићевић, директор Канцеларије за Косово Александар Вулин и градоначелник северног дела Косовске Митровице Крстимир Пантић ушли су у зграду Спољне службе Европске уније без обраћања новинарима, а шефица приштинског тима Едита Тахири, такође, није давала изјаве.

"Две стране нису јуче постигле договор о наплати царина на интегрисаним прелазима између Србије и Косова", рекла је портпаролка шефице европске дипломатије Маја Коцијанчич.

Срби са севера Косова протестовали су због тога што су их косовске власти и Еулекс приморавали да плаћају дажбине и за робу која остаје на северу Косова. Тврде да им је Влада Србије дала гаранције да по договорима из Брисела за такву врсту робе неће морати да плаћају дажбине Приштини.

Технички разговори Београда и Приштине су и припрема за дијалог премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија, и високе представнице ЕУ Кетрин Ештон 17. јануара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво