Читај ми!

Влада 8. јануара о платформи

Посебна седница Владе Србије, на којој ће се разматрати платформа о Косову и Метохији, биће одржана 8. јануара.

Министар привреде и финансија Млађан Динкић саопштио је да ће 8. јануара бити одржана посебна седница Владе Србије на којој ће бити разматрана платформа за Косово и Метохију.

Динкић је рекао да је Министарство финансија и привреде донело одлуку да се рок повраћаја пореза на додату вредност за претежне извознике скрати са 15 на 10 дана, а за остале обвезнике са 45 на 30 дана.

Министар је у фабрици за пројектовање и производњу машина и система за паковање "Стен технолоџис" у Земуну рекао да је о скраћењу рока обавештена Пореска управа и да је Министарство одлучило да се за претежне извознике квалификују фирме које извезу више од 50 одсто производње.

Како је додао Динкић, Влада Србије ће сутра, на редовној седници, разматрати те уредбе, а 8. јануара ће бити седница Владе о платформи о Косову.

Динкић је рекао да ће Влада ове године бити усредсређена на помоћ малим и средњим предузећима и да ће предложити да, попут Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), постане сувласник у предузећима са 25 одсто капитала.

"Ово време је потпуно другачије од времена пре дестак година и влада ће морати да иде са иновативним мерама економске политике", истакао је он, напомињући да ће Влада ову години посветити борби за заустављање велике кризе која је погодила и српску привреду.

Према његовим речима, на тај начин стићи ће новац у привреду и предузећа која сада не могу да добију кредите, а фирме ће касније моћи од Владе да откупе власнички удео.

Додао је да предузеће "Стан технолоџис", које је посетио, није случајно изабрано, истичући да се ради о средњем предузећу које је један од примера да је могуће малтене из гараже постати солидан извозник.

Ради се, како је рекао, о средњем предузећу које са 40 радника има промет од више од милион евра.

Директор "Стан технолоџија" Горам Димчић је рекао да та компанија 80 одсто прихода остварује из извоза и истакао да наредних година планира да повећа број радника и да значајно инвестира у развој.

Компанија "Стан технолоџис"  бави се пројектовањем и производњом машина за индустрију хране и пића.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво