Пуштање Мишковића био би мој пораз

Ако би се десило да Мирослав Мишковић буде пуштен из притвора, а да за то не постоје ваљани разлози, онда бих то доживео и као лични пораз, каже Александар Вучић. До краја јануара резултати истраге за Развојну банку Војводине и Фонда за капитална улагања, рекао Вучић.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да би доживео као свој лични пораз ако би се десило да Мирослав Мишковић буде пуштен из притвора, а да за то не постоје ваљани разлози.

"Ако би се то десило и да за то не постоје ваљани разлози, онда бих то доживео и као лични пораз", рекао је Вучић новинарима у Великој Плани после отварања фабрике за производњу сложених борбених система.

Вучић је рекао да је слушао најаве да ће Мишковић бити пуштен до Нове године, као и да за то постоје различите врсте притисака.

"Смешно је кад слушам неке који заступају његову страну и нећу да говорим колико су неистина изнели у јавност", казао је Вучић.

Он је рекао да не бежи од тога да ће бити пораза политике коју води садашња власт.

Како је навео, и реакције неких политичара доживљава као личне поразе.

"Није ме срамота да то признам", рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе каже да не размишља о новим изборима и да се на њих иде само када постоје проблеми, а не висок или низак политички рејтинг.

Упитан да ли ће бити нових избора, након што је истраживање јавног мњења показало да он има високи политички рејтинг, Вучић је рекао да о томе не размишља, већ да размишља само о послу и о томе шта може да уради за грађане Србије.

На питање да ли се борбом против корупције бави због рејтинга, Вучић је онима који мисле да је то исплативо понудио да почну то и да раде и како је рекао, он ће се склонити исте секунде сам.

"Нека се ти који о томе говоре погледају у огледало и помисле да ли би им било драже да приме милионе евра или да се заиста баве борбом против корупције. Видећете да би неки од њих изабрали ово прво", указао је потпредседник владе.

Говорећи о платформи о Косову, Вучић је навео да ће се о томе причати на седници Владе кад платформа буде завршена и да очекује да ће председник Томислав Николић присуствовати тој седници.

Упитан о споменику припадницима Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе у Прешеву, Вучић је истакао да сви морају да поштују Србију.

"Ми смо толерантни људи и поштујемо права националних мањина у складу са међународним конвенцијама. Са државом нико не сме да се игра, и кад то кажем, мислим озбиљно", истакао је први потпредседник Владе Србије. 

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво