Читај ми!

Лидери ЕУ подржали проширење

Европски савет подржао је закључке шефова дипломатија ЕУ о проширењу Уније. Закључци прихваћени без расправе.

Лидери Европске уније подржали су у Бриселу закључке са састанка шефова дипломатије о проширењу Европске уније, рекли су агенцији Бета извори са европског самита.

"Европски савет подржава и поздравља закључке Савета министара од 11. децембра о проширењу" Европске уније, пише у закључцима са самита ЕУ који су, како је речено Бети, прихваћени без расправе.

Шефови дипломатија ЕУ постигли су у уторак договор да се на пролеће идуће године процени да ли Србија испуњава све услове за почетак преговора о чланству у ЕУ и да, ако оцена буде повољна, до јуна буде одређен датум почетка преговора.

Европски комесар за проширење Штефан Филе рекао је да се нада ће у јуну већ моћи да дође до одлуке о приступним преговорима са Србијом и да они треба да почну чим се установи да је постигнут довољан напредак у реформама, трајном и видљивом поспешењу односа с Приштином.

Немачка је на састанку Савета министара тражила да се зајамчи да ће Србија, да би покренула преговоре о чланству с ЕУ, почети да повлачи своје "државне структуре" са севера Косова.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво