Читај ми!

Вучић: Кфор да остане на Косову

Србија нема поверења у привремене косовске институције, пренео је први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић у разговору са америчким секретаром за одбрану Леоном Панетом. Вучић затражио да амерички припадници Кфора не напуштају територију Косова и Метохије.

Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић замолио је у Вашингтону америчког секретара за одбрану Леона Панету да припадници Кфора не напуштају територију Косова и Метохије.

Вучић је рекао да је у разговору са Панетом покренуто више важних питања.

Први потпредседник Владе замолио је Панету да се амерички војници из састава Кфора не повлаче са Косова и Метохије, "пошто ми немамо поверења у привремене косовске институције".

"Добио сам неку врсту обећења да ће и Савет НАТО, да ће то бити одлука америчке стране, да не повлаче значајан број војника или да можда уопште не смањују број војника на Космету иако је раније то било превиђено", рекао је Вучић.

Министар одбране Србије састао се јуче у Вашингтону и са замеником директора америчке Војне обавештајне агенције Дејвидом Шедом.

Тема састанка била је сарадња две државе, као и побољшање сарадње обавештајних служби САД и Србије.

Вучић се у Вашингтону срео и са потпредседник Владе Хрватске Невеном Мимицом. "У светлу развоја збивања у хрватско-српским односима, констатовали су разлике у ставовима о недавној прошлости", наводи се у саопштењу хрватске владе.

Састанак је, како се наводи, био посвећен настојању да се истраже темељи за успостављање прагматичне сарадње окренуте будућности, на обострану корист.

Вучић ће данас из Вашингтона отпутовати у Охајо, где ће бити гост у седишту Националне гарде те америчке савезне државе.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи