Читај ми!

Бајатовић: Сачекати информације из МУП-а

Скупштински Одбор за одбрану и унутрашње послове затражиће од МУП-а информације о прислушкивању председника Србије и потпредседника владе, а након што их добије одржаће седницу и размотрити стање безбедности у земљи, каже председник Одбора Душан Бајатовић.

Председник скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове Душан Бајатовић рекао је да ће од Министарства унутрашњих послова тражити информације о случају прислушкивања највиших државних функционера.

Бајатовић је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће, након што добије те информације, сазвати седницу Одбора на којој ће се разматрати питање безбедности земље али и тај конкретан случај.

"Ако се покаже да је било прислушкивања највиших државних функционера - председника државе и потпредседника Владе, онда је то озбиљно нарушавање безбедности у земљи и поставља се питање шта треба урадити да би се то решило", рекао је Бајатовић.

Према његовим речима афера прислушкивања државних функционера показује да су потребне измене закона у тој области ради бољег прецизирања ко, на који начин и у којим ситуацијама може да се бави тим послом.

"Потребно је далеко прецизиније и јасније одредити ко, на који начин и под којим условима може да прислушкује", рекао је Бајатовић и додао да су у закону побројане такве ситуације, али да процедуре којима се то питање прецизније регулише нису довољно јасне.

Бајатовић је истакао да су у одбор из МУП-а и Министарства одбране стигли редовни извештаји о раду али да у њима није било детаља о случајевима прислушкивања, јер они третирају ранији период.

Председник Одбора је додао да је још рано говорити о формирању Анкетног одбора који би се бавио случајем прислушкивања.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво