Стојановић тражи корените промене у МУП-у

Надлежни ће утврдити ко је крив за прислушкивање највиших државних фукнционера, истакао је посланик СНС-а Момир Стојановић и најавио корените промене у МУП-у.

Члан Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Момир Стојановић рекао је да ће истрага утврдити да ли је кривица за прислушкивање највиших државних функционера на начелнику Управе криминалистичке полиције или на начелнику Службе за борбу против организованог криминала при МУП-у.

Стојановић, посланик Српске напредне странке рекао је новинарима у парламенту да је скандалозно да се прислушкују председник државе и први потпредседник владе и да такав пропуст не може да прође без коренитих промена у МУП-у Србије.

"Знали они или не шта су потписивали, сигурно је да су високи чиновници МУП-а морали да обрате пажњу који документ потписују и на које се лице тај документ односи", казао је Стојановић, некадашњи начелник у војној служби безбедности.

Према његовим речима, познато је да је спрега носиоца организованог криминала и неких припадника МУП-а годинама уназад сасвим извесна и да то показује да организациона и кадровска реформа МУП-а још није ни почела.

Стојановић је оценио да је прислушкивање обављено по налогу неких интересних група према којима је данас усмерена борба против корупције и криманала, пре свега оних група које су умешане у неке спорне приватизације.

Он је навео да прислушкивање највиших државних функционера говори о злоупотребама у институцијама безбедности, и да је пресретање колоне аутомобила председника Србије могла бити опомена онима који су чврсто решили да се данас обрачунају са организованим криминалом и корупцијом.

Стојановић је рекао да верује да ће надлежни идентификовати кривце и налогодавце, и утврдити ко спречава решеност државе да сузбије организовани криминал и корупцију. Он је оценио да и афера прислушкивања и пресретање колоне аутомобила председника Србије указују на алармантну ситуацију у сектору безбедности.

Стојановић је додао да ови случајеви неће нарушити односе у владајућој коалицији.

"Не мислим да се ту ради о покушају рушења владајуће коалиције, већ о очајничким трзајима утицајних криминалних група у покушају да заплаше и спрече оне који данас желе да сузбију организовани криминал и корупцију", казао је Стојановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 05. нов 2012, 16:52) - anonymous [нерегистровани]

Veliki problem. Ha, ha!

Već nam je dojadilo da čitamo o prisluškivanju, kao da je teško proveriti ko je potpisao nalog, a ko je po nalogu postavio prislušne uređaje. U jednoj normalnoj firmi kada se desi neki veći propust i 30 minuta predstavlja predugo vreme da se nađe "krivac" i dobro odrapi po plati.
Nadležni očigledno ništa ne rade, bave se zadržavanjem pažnje javnosti, pokazujući koliko su nesposobni.