Читај ми!

Вучић: Модерна и успешна Србија

Задатак Српске напредне странке је стварање модерне и успешне Србије, очување националних интереса, отварање нових радних места и истрајна борба против корупције и криминала, рекао лидер СНС-а Александар Вучић. На обележавању страначке славе, Вучић поручио да ће напредњаци побеђивати и на следећим изборима.

Српска напредна странка обележила је своју славу, Свету Петку, уз поруку свог лидера Александра Вучића да ће напредњаци побеђивати и на следећим изборима, после четири године мандата актуелне владе.

Александар Вучић рекао да је посао СНС-а и више од 330.000 њених чланова да и у наредном периоду Србију воде напред "чисте душе".  

Вучић је рекао да је задатак СНС да створи модерну и успешну Србију, очува националне интересе, обезбеди отварање нових радних места, истраје у борби против корупције и криминала и врати веру људима да може да се влада поштено.  

"Предстоји тешко време и велико бреме", поручио је председник СНС члановима странке и указао да то бреме могу да поднесу само са пријатељима.

"Мирис моћи не сме да вас опије", опоменуо је Вучић и указао да напредњаци треба од пријатеља да праве још веће пријатеље, али да оне који су против њих водили "зверску кампању" не сматрају непријатељима.

"Не сматрамо их непријатељима, али ћемо их и после четири године ове владе побеђивати", рекао је Вучић, обраћајући се партијским колегама и гостима.

Вучић је рекао да је то прва слава на којој не присуствује оснивач СНС Томислав Николић, али је додао да је он као председник Србије "на важном државном послу у Македонији".

"Али члановима СНС нико не може да забрани да га осећамо као свог. Хвала Томиславу Николићу на свему што је учинио за СНС", поручио је Вучић. 

Председник Србије Томислав Николић, телефоном из Скопља, честитао је славу Српске напредне странке. Николић је поручио да је на прошлогодишњем обележавању Свете Петке обећао да ће то бити последња слава коју СНС обележава у опозицији, а да они сада треба да обећају да ће дуго да је славе као најодговорнији људи у држави. 

Обележавању славе СНС присуствовали су чланови Владе на челу с премијером Ивицом Дачићем, гувернер НБС Јоргованка Табаковић и лидери и представници свих странка, изузев ЛДП-а и ДС-а.

Међу гостима су били и председник РС Милорад Додик, Млађан Динкић, Јован Кркобабић, Драган Марковић Палма, Веља Илић, Војислав Коштуница, Маја Гојковић, Вук Драшковић и Александар Вулин.

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић рекао је да се на славу иде уколико се добије позив.

"Претходних година није било ове странке са овим програмом и именом. Мада смо ми увек позивали представнике Српске радикалне странке на славу, а они нису долазили", одговорио је Драшковић на питање новинара откуд он у гостима код напредњака.

Српски обичај је, прецизирао је Драшковић, да када се добије позив за славу на њу се и иде. "И ја даље мимо тога на слави не бих говорио", рекао је Драшковић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво