Читај ми!

Николић: Почетак нове фазе преговора

Председник Србије Томислав Николић у разговору са амбасадором САД Мајклом Кирбијем истакао да сусрет премијера Србије и Косова Ивице Дачића и Хашима Тачија представља почетак нове фазе преговора Београда и Приштине.

Сусрет премијера Србије и Косова Ивице Дачића и Хашима Тачија представља почетак нове фазе преговора Београда и Приштине, рекао је председник Србије Томислав Николић у разговору са амбасадором САД у Београду Мајклом Кирбијем, затраживши широку подршку међународне заједнице, како би преговори довели до напретка у успостављању трајне стабилности у региону.

Николић је захвалио Кирбију на његовом позиву компанији "Мајкрософт" да улаже у Србији, што је јасан сигнал и другим страним инвеститорима о повољностима улагања у нашој земљи.

Како се наводи у саопштењу Прес-службе председника, Николић је скренуо пажњу америчком амбасадору да, иако је Србија посвећена успостављању стабилности на простору југоисточне Европе, поједини политичари у региону мисле да себе могу учинити битнијим у очима Запада тако што ће, извлачењем из контекста његових речи и грубим фалсификатима, покушати да створе лошу слику о политици коју Србија води.

Последњи пример за то је, како се наводи у саопштењу, јучерашње писмо председавајућег Председништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића.

Амбасадор Кирби поздравио је напредак у разговорима са Приштином и обећао помоћ Сједињених Америчких Држава како би они били што конструктивнији.

Он је, истовремено, похвалио напоре Владе Србије у успостављању стабилности институција у Србији и, пре свега, напоре који се улажу у борбу против корупције.

Амбасадор САД истакао је да је све то потребно како би се у Србији створила повољна атмосфера за привлачење страних инвеститора, што је битан услов за развој домаће привреде. Кирби је потврдио долазак америчког државног секретара Хилари Клинтон у Србију следеће недеље, наводи се у саопштењу.

Мајкл Кирби предао је акредитивна писма председнику Србије 19. септембра. Aмбасадор САД је тада поручио да две земље спаја опредељеност да Србија буде просперитетна, снажна и демократска држава и истакао да ће остати посвећен остварењу визије Србије која је у миру са суседима и чврсто на путу прикључења Европској унији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво