Читај ми!

Сва лажна признања Косова

Ни Нигерија није признала Косово. После Малија, Уганде и Гвинеје Бисао, још једна афричка држава демантовала наводе главног промотера косовске независности Беџета Пацолија. "Ми то нисмо урадили", рекао Олугбенга Аширу, министар спољних послова Нигерије.

Министарство спољних послова Нигерије демантовало да је та афричка држава признала независност Косова, како је то, пре тачно годину дана, тврдио други човек владе у Приштини Беџет Пацоли.

"Ми то нисмо урадили", рекао је Олугбенга Аширу, министар спољних послова Нигерије, пише приштински Експрес.

Власти у Приштини тврде да су независност Косова признале 92 државе, али је тачан број тешко утврдити.

То није први пут да Пацоли тврди да је нека земља признала независност Косова, а да се касније испостави да његове тврдње немају основа. Пацоли је, својевремено, саопштио и да је Уганда постала 88 земља која је признала Косово, што је одмах деманотвао тадашњи шеф српске дипломатије Вук Јеремић.

Оман и Гвинеја Бисао такође су, у септембру прошле године, демантовали вест о признавању Косова.

На (не)званичном сајту www.kosovothanksyou.com, који броји признања Косова, наводи се да је независност признала 91 држава од 193 државе чланице Уједињених нација.

Интересантно је да на том сајту, уз име Нигерије нема изјаве о признавању, као код осталих држава.

Министарство спољних послова у Приштини тврди да је 88 држава признало независност Косова.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво