Читај ми!

Гојковићева: Одлука о влади после експозеа

Одлуку о подршци новој влади Народна партија ће донети тек након експозеа Ивице Дачића, каже председница странке Маја Гојковић. Нисмо водили никакве разговоре са мандатаром, нити ћемо бити у извршној власти, наводи Гојковићева.

Народна партија ће одлуку о подршци новој влади донети тек након експозеа мандатара Ивице Дачића, изјавила је данас председница те странке Маја Гојковић.

Нисмо одлучили о томе да ли ћемо гласати "за" или "против" јер нисмо чули предлог Дачића, осим оног што видимо у медијима, рекла је Гојковићева новинарима у српском парламенту.

Одлучићемо када будемо чули експозе и упоредити оно што смо износили у предизборној кампањи, нагласила је Маја Гојковић.

Народна партија је у специфичном положају, додала је Гојковићева, јер је била део коалиције са УРС-ом, у којој више није, али је то не спречава да остане доследна програму који је заступала током предизборне кампање.

Новој влади, према њеним речима, треба дати 100 дана да се покаже да ли ће бити боља од претходне, и након тога ће поново доносити одлуку о даљем деловању.

Маја Гојковић је навела да Народна партија није водила никакве разговоре са мандатаром, нити ће бити у извршној власти.

Та партија је, међутим, како наводи Гојковићева, јуче подржала председника Скупштине да би пружила шансу колеги да на прави начин организује скупштину и врати углед тој институцији.

Посланици Народне партије у Скупштини Србије, Маја Гојковић и Драгана Мијатов, нису чланови ниједне посланичке групе и од конституисања парламента наступају као самостални народни посланици, саопштила је раније данас та партија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво