Опозиција против Закона о информисању

Александар Вучић позвао посланике да гласају против Закона о информисању. Нова Србија неће променити став и подржати предложене измене и допуне тог Закона, рекао лидер странке Велимир Илић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић позвао је све посланике у Скупштини Србије да 31. августа гласају против предложених измена и допуна Закона о јавном информисању.

Посланици Скупштини Србије тада би требало да се изјасне о 24 законска предлога који су на дневном реду једанаесте ванредне седнице парламента, међу којима је и предлог закона о и зменама и допунама Закона о јавном информисању, око чијег усвајање и даље трају полемике међу парламентарним странкама.

Нова Србија неће променити став и подржати предложене измене и допуне Закона о јавном информисању, рекао је лидер странке Велимир Илић.

"Нова Србија се неће продати и гласаће против измена Закона о јавном информисању, јер се бори за демократију у којој постоји слобода изражавања и писања", рекао је Илић на конференцији за новинаре у седишту странке.

Према његовим речима, поједини функционери владајуће коалиције, чије име није желео да саопшти, ових дана су га звали и предлагали му да подржи закон и на тај начин спречи "кампање, какву поједини медији ових дана воде против њега".

Напоменувши да никада никога није тужио, Илић је најавио да ће правни тим те странке те медије тужити.

Према његовим речима, изјава у медија, у којој је навео да мора да се штити, је злоупотребљена и инсценирана.

Лидер НС је објаснио да сам себе мора заштити, јер то није учинила држава, напоменувши да до данас није покренута истрага, обављен увиђај и сачињен записник о инциденту од 13. фебруара, када га је, како каже, у стану његове ћерке у Вишњичкој бањи непозната особа ударила у главу и онесвестила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара