Читај ми!

Бомбе код Брњака

Непознате особе јутрос бациле две ручне бомбе на камп Кфора код Брњака. Напад ће бити карактерисан као напад на особље УН и покушај убиства. Једна бомба експлодирала рано јутрос, док је другу касније уништио Кфор. Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић најоштрије осудио напад.

15.14 - Цео случај бацања бомбе на камп Кфора биће третиран као напад на особље УН и покушај убиства, јавља репортер РТС-а Биљана Јовичић. 

12.00 - После увиђаја, прелаз Брњак је отворен, а саобраћај на путу Косовска Митровица–Рибариће одвија се нормално.

11.00 - На пункту је у току увиђај. Саобраћај на том делу пута је поново затворен.  

9.56 - Један војник Кфора задобио мање оштећење слуха приликом експлозије, саопштио је Кфор.

9.32 - Пут Косовска Митровица–Рибариће поново отворен, јавио је репортер ТВ Мост

На камп Кфора у близини административног прелаза Брњак рано јутрос бачене су две ручне бомбе. Косовска полиција ће цео случај третирати као напад на особље УН и покушај убиства, рекао је за РТС заменик директора регионалне полиције Ергин Медић.

Француски војници из састава Кфора рекли су Телевизији Мост да је једна бомба експлодирала рано јутрос око четири сата, док је друга уништена око 8.40 контролисаном експлозијом.

Кфор је саопштио да је приликом јутрошње експлозије једном припаднику Кфора блаже оштећен слух. Детонација је оштетила просторије које користи Еулекс.

Увиђај су извршили припадници косовске полиције из станице Зубин Поток. Утврђено је да су бачене бомбе типа М-75, "кашикара". Даљу истрагу спровешће специјална јединица полиције Еулекса.

Кфор је употребу насиља осудио као потпуно неприхватљиву и истакао да ће се међународне снаге томе строго успротивити.

И Еулекс је најоштрије осудио напад на административни прелаз Брњак и навео да су такве активности потпуно неприхватљиве.

Еулексова Радна група за Косовску Митровицу отпочела је истрагу у циљу проналажења изврилаца напада, који, како су навели, представља напад на међународну заједницу.

"Овакви кукавички напади неће одвратити међународну заједницу, укључујући Кфор и Еулекс, од њиховог посла", истиче се у саопштењу.

Магистрални пут Косовска Митровица–Рибариће код прелаза Брњак неколико сати је био у блокади, због чега се код места Бање формирала дуга колона возила. Саобраћај је нормализован нешто пре поднева.

На административном прелазу Брњак стационирани су припадници Кфора и Еулекса, а контролу саобраћаја обављају службеници Еулекса. У суботу је Кфор затворио алтернативни путни правац који се налази изнад прелаза Брњак.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво