Протест војних ветерана

Разговори делегације војних резервиста са министром Расимом Љајићем били су неуспешни, тако да настављају протест у Београду. Иинсистирају да их прими премијер.

Војни резервисти из Лесковца, Ниша, Краљева, Чачка, Крушевца, Варварина и других градова које покрива Трећа армијска област, од 13 часова протестују испред Владе, тражећи да им се исплати разлика у ратним дневницама за време које су провели на Косову и Метохији за време НАТО бомбардовања.

После разговора са министром за рад и социјалну политику Расимом Љајићем, члан Јединственог штрајкачког одбора Душан Николић, рекао је да им је Љајић поновио став да држава нема пара да исплати резервисте и да Влада остаје при ставу да овај проблем треба да се уреди законом".

Николић је рекао да ће они резервисти који сутра раде морати да се врате, али да ће већина њих, ипак, остати у Београду и преспавати, највероватније у парку испод зграде Владе Србије.

Резервисти бивше Треће армијске области предали су раније на писарници Владе Србије захтев да им се исплате дневнице за боравак на Косову током оружаних сукоба 1998. и 1999. године.

Њихови захтеви, које су поновили на две конференције за новинаре у Међународном прес центру, су да Влада Србије резервистима бивше Треће армијске области исплати дневнице, као што је то учинила резервистима из седам општина Топличког округа.

По њиховим речима, "сваком резервисти припада између 200.000 и 250.000 динара".

Подсетимо да су резервистима Топличког округа испуњени захтеви после таласа протеста прошлог лета, пошто су сазнали да су неки резервисти разлику у ратним дневницама наплатили од државе - судским путем. Да би се по истом принципу дневнице исплатиле и осталима који су били на Космету за време НАТО бомбардовања, према неким проценама, држава би требало да издвоји око 180 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи