Читај ми!

Хапшење због убиства Зумберија

Припадници Еулекса ухапсили Слободана Вучинића, за когa се сумња да је учествовао у убиству припадника специјалне јединице косовске полиције Енвера Зумберија прошлог јула. Вучинић се сам предао, а са њим је у притвор одведен и његов отац Благоје, који је касније пуштен.

У јужном делу Косовске Митровице, како сазнаје РТС, припадници Еулекса ухапсили су пре подне Слободана Вучинића за ким је прошле године расписана Интерполова потерница.

Вучинић се сам предао, а са њим је био и његов отац Благоје који је, такође, био приведен, али је око 16 часова пуштен је из притвора у Косовској Митровици.

Слободан Вучинић је једна од шест особа које су осумњичене да су учествовале у убиству припадника специјалне јединице косовске полиције Енвера Зумберија прошлог јула.

Због убиства косовског полицајца на потерници се налазe и Ратомир Божовић, Радован Радић, Милован Влашковић, Душан Јовановић и Ратомир Касаловић.

Зумбери је убијен 26. јула код насеља Вараге, недалеко од прелаза Брњак, у пуцњави чији детаљи још нису у потпуности расветљени. На месту догађаја тада је изрешетано неколико аутомобила.

Инцидент се догодио дан пошто су специјалне јединице косовске полиције заузеле прелаз Брњак, док су Срби из Лепосавића блокадом пута покушали да их спрече да преузму прелаз Јариње.

Срби незадовољни хапшењем Вучинића били су блокирали једну траку магистралног пута Косовска Митровица - Рибариће, у месту Зупче код Зубиног Потока, али је та трака отворена за саобраћај око 18 сати, преноси Танјуг.

У међувремену су и војници Кфора у суседној Јагњеници отворили за саобраћај контролни пункт у том месту који је био блокиран након окупљања Срба, тако да и саобраћај на путу Звечан - Зубин Поток поток кроз Јагњеницу функционише неометано.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво