Читај ми!

Конвој Кфора несметано прошао

Колона од двадесетак возила Кфора несметано прошла од базе код Лепосавића до јужног дела Косовске Митровице. Локални Срби нису реаговали. Грађани Митровице дежурају на барикади код моста на Ибру.

На северу Косова је мирно, а колона од двадесетак возила Кфора несметано прошла од своје базе код Лепосавића до јужног дела Косовске Митровице.

Око поднева конвој Кфора је кренуо из базе "Нотинг хил", потом се зауставио на раскрсници, која од магистралног пута Лепосавић Косовска Митровица води ка албанским селима Кошутово и Бистрица на северу Косова, а после краћег задржавања продужили ка јужном, албанском делу Митровице.

Локални Срби, који прате кретање међународних снага на северу, нису реаговали.

Њихови коментари су углавном били да се слажу да не треба да буде једностраних потеза, да неће наседати на провокације и да сва спорна питања треба да се решавају дијалогом.

На мосту града на Ибру и даље је барикада од песка и бетона, а поред ње се у северном делу смењују грађани.

У Косовској Митровици постоји још једна барикада на путу који од источног моста на Ибру води ка граду и даље ка Звечану, али она није препрека Кфору и осталим међународним возилима да се крећу севером Косова јер постоје други, алтернативни путеви.

У петак су у Звечану и Рудару војници Кфора уклонили све барикаде на путу јужна Косовска Митровица - Лепосавић, а тада су избили и сукоби Кфора и локалних Срба, у којима је било и повређених. У суботу се ситуација смирила.

Многи српски домаћини, па и читава села, данас прослављају хришћански празник Свете тројице. Повређени грађани, који се налазе у митровачкој болници, се опорављају и, према речима дежурних лекара, нису животно угрожени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво