Завршени избори у Пећи и Приштини

Због кршења законске процедуре у спровођењу избора, одржано понављено гласање за избор локалне власти у општинама Пришина и Пећ на два бирачка места. Током гласања нису забележене веће неправилности.

У општинама Пећ и Приштина на Косову и Метохији поновљено је гласање на два бирачка места, због примећених нерегуларности приликом гласања за одборнике локалних скупштина, одржаног пре недељу дана.

Координатор Републичке изборне комисије Вељко Одаловић изјавио је Танјугу да су оба бирачка места затворена у двадесет часова и да током данашњег дана нису забележене веће неправилности.

Одаловић је навео да је излазност у Брестовику, општина Пећ, била је око 80 одсто од укупног броја уписаних бирача, док је, према последњим информацијама, на бирачком месту Доња Гуштерица гласало преко 20 одсто бирача.

Избори се на ова два бирачка места понављају због утврђених неправилности приликом првог гласања, односно због тога што се бирачи нису потписали у изводе бирачких спискова.

"Видећемо да ли ће бити приговора на данашњи ток гласања. Очекујемо записнике са биралишта, а сутра ујутро требало би да објавимо и коначне резултате избора за општину Пећ и Приштина", додао је Одаловић.

На локалним изборима, пре седам дана, за општину Пећ (измештену у Гораждевац) највећи број гласова освојила је СПС, док је најбољи резултат у општини Приштина (измешена у Грачницу) имала Српска напредна странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво