СНС: Решење није у задуживању државе

Најављена мера министарке финансија Диане Драгутиновић о повећању ПДВ-а штетна, оценио функционер СНС-а Марко Ђурић. Напредњаци критикују мере Владе за смањење буџетског дефицита и сматрају да "излаз није у додатним задуживањима државе".

Члан правног тима Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је на конференцији за новинаре да Влада није у стању да реши нагомилане социјалне и економске проблеме.

Ђурић је навео да политика коју води Влада Србије "није опција" и да грађани заслужују нови почетак.

"Власт тврди да има универзални рецепт - задуживање. Оно што нико разуман не би препоручио једном човеку, они препоручују читавој држави", каже Ђурић.

Ђурић је рекао да додатно задуживање није решење тих проблема и указао да би најављена мера министарке финансија Диане Драгутиновић, према којој би могла да буде повећана стопа ПДВ-а штетна.

"Та мера не би користила привреди и грађанима, јер би мањи обим економских активности довео и до мањег убирања пореских прихода", додао је Ђурић.

СНС најоштрије осуђује потезе Владе Србије у покушају да смањи буџетски дефицит који износи 58,3 милијарди динара, рекао је члан правног тима те странке Никола Селаковић.

"Једна од мера за смањење дефицита, коју је Влади предложила канцеларија Светске банке у Србији је и реформа у просветном систему, којом би се број одељења у школама смањио за 11.000, а 17.000 просветних радника остало би без посла", рекао је Селаковић.

Према његовим речима, број ученика у одељењу био би повећан на више од 40, док према европским стандардима у одељењу не би требало да буде више од 20 ђака.

"Спровођење те мере довело би до затварања многих школа у централној Србији, Војводини, али и на Косову и Метохији", додао је Селаковић.

Нагласио је "да низ реформи кроз које последњих година пролази просветни систем у Србији још не показује добре резултате, па тако ђаци на групним тестирањима заузимају последња места на лествици образоване деце у Европи".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара