Читај ми!

Србија и Азербејџан, раме уз раме

Србија и Азербејџан стоје раме уз раме у солидарности и борби за очување суверенитета, рекао министар Вук Јеремић на обележавању краја изградње Цркве Свете Петке у Петроварадину, коју су финансијски помогле азербејџанске власти.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је у Новом Саду да Србија и Азербејџан данас стоје раме уз раме у солидарности и борби за очување суверенитета и територијалне целовитости две земље.

"Данас је Азербејџан један од најзначајнијих инвеститора у нашој земљи, и надам се да ће у будућности бити још више економских, културних и других заједничких активности, у духу партнерства и братства наших народа", рекао је Јеремић на обележавању завршетка изградње Цркве Свете Петке у Петроварадину.

Изградњу Цркве помогле су финансијски азербејџанске власти.

Амбасадор Азербејџана у Србији Елгар Хасанов рекао је да је ово веома значајан датум у историји српско-азербејџанских односа и пример зближавања народа путем религиозне традиције.

"Приликом посете нашег председника Новом Саду, градоначелник Новог Сада је поставио питање завршетка овог светог места, а то је знак толеранције и поштовања према добрим односима наших држава и међу нашим религијама", рекао је Хасанов.

Епископ сремски Василије рекао је да су радови на Цркви Свете Петке почели 2006. године, а да је 2011. године у помоћ српском народу притекао "братски народ Азербејџана који је финансијски помогао завршетак изградње цркве".

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић захвалио је влади и председнику Азербејџана што су прихватили иницијативу да заврше храм и што је посао завршен за неколико месеци.

Присутнима су се обратили и заменик премијера Азербејџана Елчин Ефендијев, председник Управе Муслимана Кавказа Шејкулислам Алахшјукју Пашазаде и епископ Бакинске и Азербејџанске епархије Руске православне цркве Александар Ишеин.

Делегације Азербејџана, Србије, Владе Војводине и Новог Сада положиле су цвеће пред бистом азербејџанског композитора Узеира Хаџибејлија на Сунчаном кеју у Новом Саду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво