Пронађен Караџићев лаптоп

Акциони тим за сарадњу са Хашким трибуналом саопштио да је пронађен преносни рачунар за који се претпоставља да припада Радовану Караџићу.

На основу дојаве и активности надлежних државних органа 11. августа 2008. године, око 15.00 часова, пронађена је торба на Батајничком путу, за коју се сумња да је власништво Радована Караџића.

У торби је пронађен лаптоп, 55 дискета, чланци из новина и две књиге.

Тренутно се врше ДНК анализе, као и друге истражне радње, како би се у потпуности разјасниле све околности везане за наведени случај, а посебно да би се утврдило да ли пронађене ствари заиста припадају хашком оптуженику Радовану Караџићу.

Државни органи благовремено ће обавестити јавност о даљим резултатима предузетих истражних радњи и провера, каже се у саопштењу Акционог тима.

Адвокат путује у Хаг

Караџићев адвокат Горан Петронијевић изјавио је да место на којем су пронађени компјутер и 55 дискета одговара месту на којем је Караџић ухапшен.

"Данас ћу отпутовати у Хаг, где ћу са Караџићем разговарати и о томе шта је било у компјутеру и на дискетама, како би поуздано могли да знамо да ли је пронађени компјутер припадао њему, или је у питању поново нека подметачина. Док се то не утврди, не могу ништа да коментаришем", рекао је Петронијевић. 

Повезане вести:

Караџићеви адвокати и даље трагају за лаптопом и дискетама

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво