Читај ми!

Коалиција ЛДП, СПО и АСНС

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић саопштио да ће на изборе изаћи са СПО уз подршку Асоцијације слободних и независних синдиката. Вук Драшковић очекује да ће коалиција остварити добар резултат, а председница АСНС Ранка Савић каже да тај синдикат подршком Преокрету не постаје политичка партија.

Либерално демократска партија изаћи ће на изборе у коалицији са СПО, уз јасну подршку Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС), која ће добити два сигурна посланичка места у републичком парламенту, а СПО самостални посланички клуб, изјавио је  лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Јовановић је на конференцији за новинаре саопштио да ће он бити носилац изборне листе, која ће се звати Преокрет, а у чијем називу ће бити називи свих странака чији ће кандидати учествовати на тој листи ЛДП, СПО, СДУ, Богата Србија, као и регионалне мањинске странке.

Јовановић је истакао да та коалиција са оптимизмом улази у изборе, јер је Србији, како је напоменуо, неопходан преокрет.

Јовановић је казао да приликом договора о предизборном наступу није било бувље пијаце, да је постигнут прецизан договор, као и да је респект према чланицама коалиције дефинисао и однос према њима.

СПО ће имати свој посланички клуб у парламенту и биће сам кројач своје судбине и то је фер према странци која постоји више од 20 година, рекао је Јовановић, наводећи да ће све чланице коалиције поред обавеза имати и јасна права.

Јовановић је казао да ЛДП и СПО поред разлика имају исте заједничке циљеве и да те разлике желе да превазиђу дефинисаним заједничким циљевима, а не неискреним савезима.

Говорећи о могућности да председнички избори буду одржани истовремено са парламентарним и локалним, Јовановић је казао да нема разумевања за злоупотребу институција и за било какав поступак који би унео додатну несигурност у државу.

Председнички избори су тема о којој ћути и сам председник, па не знам што бисмо ми о томе трошили речи, рекао је Јовановић.

Драшковић такође очекује да ће коалиција окупљена око ЛДП остварити добар резултат, јер, како је навео, Србија мора имати снаге да уклони све оно што мора бити уклоњено на европском путу, а то, према његовим речима, може једино Преокрет.

Он је додао да је циљ коалиције "Србија у ЕУ и ЕУ у Србији најбрже и безусловно", додајући да нема ниједног испита на том путу који сме остати неположен.

Драшковић је навео да је СПО у успону, јер сада има партнере који траже оно што је СПО тражио пре 20 година, а то је Србија на Западу.

Председница АСНС Ранка Савић рекла је да та синдикална организација подршком Преокрету не постаје политичка партија и да ће све кораке које буде предузимала предузимати искључиво зарад побољшања права и положаја радника.

Наш избор да подржимо ЛДП и Преокрет је природан и једини који нам даје могућност и наду да решавамо огромне проблем радника, навела је Савић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи