Читај ми!

СНС и предузетници заједно на изборима

Споразум о заједничком учешћу на предстојећим парламентарним изборима потписали су Српска напредна странка и Асоцијација малих и средњих предузећа и предузетника Србије. Споразумом је предвиђено да у склопу своје посланичке листе СНС додели један мандат представнику АППС-а у републичком парламенту.

Српска напредна странка (СНС) и Асоцијација малих и средњих предузећа и предузетника Србије (АППС) потписали су Споразум о заједничком учешћу на предстојећим парламентарним изборима.

Споразум су потписали лидер напредњака Томислав Николић и председник АППС-а Жарко Милисављевић.

У Споразуму, који је потписан у седишту СНС-а, наводи се да ће АППС финансијски, али и другим расположивим средствима правних лица и предузетника сразмерно материјалним потенцијалима, помагати предизбору кампању.

Николић је рекао да је споразум са АППС потписан са жељом да листа СНС обухвати све оне који желе да се ситуација у Србији промени. Он је изразио задовољство што су се чланови Асоцијације удружили са СНС како би се изборили за промене јер, како је рекао, "сада у Србији могу да раде само јавна предузећа и миљеници власти".

Председник АППС рекао је да је та Асоцијација приступила СНС јер је сагласна са економским програмом Беле књиге напредњака, нарочито са решењима проблема малих и средњих предузећа.

"Четити године смо покушавали да реагујемо на мере владе али су наша решења одбијана, а ми смо изопштени из Социјално-економског савета", рекао је Милисављевић.

Милисављевић је истакао да су мала и средња предузећа најредовније платише, да представљају кичму пореског система и због тога немају право да само посматрају са стране и чекају да се нешто промени.

Споразумом је предвиђено да у склопу своје посланичке листе СНС додели један мандат представнику АППС-а у републичком парламенту, као и да ће у случају евентуалног формирања владе, напредњаци при именовању државних секретара уважити предлоге Асоцијације и то за места секретара у министарствима економије и рада.

У склопу изборних листа за градске и општинске одборнике, напредњаци ће, према тексту Споразума, један број места наменити привредницима, који би били представници АППС у градским и општинским већима након избора.

Споразум предвиђа и да се, у складу са Законом о раду, представницима Асоцијације омогући равноправно учешће у социјално-економском дијалогу, а у зависности од изборног резултата, две стране ће успоставити оперативну сарадњу на ефикасном спровођењу утврђених циљева и мера економске политике.

АППС окупља 141.100 правних субјеката и занатских радњи, организованих у 68 струковних и локалних удружења који запошљавају 231.000 радника.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво