Читај ми!

Срећковић: СПО-у није место у "Преокрету"

Неприхватљиво је да четири посланика СПО-а уцењује целу државу, каже Срђан Срећковић. Неопходно је да СПО иступи из "Преокрета", поручио искључени потпредседник те странке.

Доскорашњи функционер СПО-а Срђан Срећковић изјавио је, гостујући у Дневнику РТС-а,  да је неприхватљиво то што четири посланика СПО-а политиком уцена покушавају да остваре своје интересе, оценивши да је тој странци на предстојећим изборима место у оквиру изборне листе на којој је учествовала на претходним.

"Та четири посланика су од тренутка када су укинуте бланко оставке донела одлуку да изађу из владајуће коалиције. Они политиком уцена и критика државне политике покушавају да остваре своје интересе", рекао је Срећковић РТС-у.

Говорећи о фракцији коју су формирали он и искључена потпредседница СПО-а Сања Чековић, Срећковић је објасно да је реч о иницијативи да се та странка врати свом изворном програму и иступи из "Преокрета".

Он је оценио да је та иницијатива стигла у последњем тренутку, с обзиром на то да је до расписивања избора остало мање од месец дана, а да је рејтинг СПО-а најнижи од оснивања странке.

"Неопходно је да се СПО у најкраћем могућем року врати свом програму и иступи из 'Преокрета' са којим нема никакве идеолошке сличности", поручио је Срећковић, указавши да се та странка одувек залагала за проевропску, али државотворну политику.

Како је рекао, подршка политици "Преокрета" је заокрет који не могу да прате ни чланови странке, а не бирачи и симпатизери.

"Не могу да замислим да СПО представља предизборну платформу у којој стоји да немамо никакав проблем око тога да Косово и Метохија буду независна држава, да је наш политички став да је Република Српска геноцидна творевина и да је црква мутант погрешне политике", навео је Срећковић, који је министар вера и дијаспоре.

Како је додао, бирачи и симпатизери СПО-а никада не би ни помислили, а не изговорили такве ставове, истакавши да у тој странци постоји "сукоб између људи који су узурпирали њену политику и програма који постоји 20 година".

Срећковић је нагласио да је реч о унутарстраначким питањима, која немају никакве везе са другим странкама владајуће коалиције.

Окружни одбор Српског покрета обнове за Топлички округ једногласно се оградио од нове политике председника странке Вука Драшковића, као и приступања покрету "Преокрет", саопштио је данас тај одбор.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара