Читај ми!

Нова странка левице

Србија добија још једну политичку партију. Са Оснивачке скупштине, председник Нове социјалдемократије Србије Душан Јањић поручује да странка у изборну борбу улази после мартовског конгреса, када ће и одлучити с ким ће у коалицију.

Председник Нове социјалдемократије Србије (НСД), странке која још није званично регистрована, Душан Јањић поручио да је циљ НСД да "у наредна два, три корака" буде најјача странка левице у земљи.

За то су потребне године зноја, рада, одговорности и одрицања, поручио је Јањић на оснивачкој скупштини НСД и нагласио да ова странка бирачима нуди "Нови петнаестогодишњи економски план", српску верзију програма "Њу дил".

Јањић је рекао да је протекле две године НСД провела у "тешкој борби за регистрацију", а после мартовског конгреса странка ће ући у изборну борбу и одлучити са ким ће се у коалицији борити за бољу будућност земље.

Према његовим речима, српски "Њу дил" подразумева сет великих економских инвестиционих пројеката у реалном сектору привреде који ће Србији помоћи да изаће из економске кризе.

У Србији сваке вечери 700.000 грађана оде гладно на спавање, док 40 одсто радно способног становништва нема посао, каже Јањић.

Јањић је рекао и да истраживања јавног мњења показују да 55 одсто грађана нема за кога да гласа, што је знак неповерења у странке и политичаре, али и потврда зрелости грађана.
 
На оснивачкој скупштини је саопштено да ће странка брзо решити причу око регистрације, а на конгресу, који ће се одржати у другој половини марта, представиће програм и саопштити са ким ће бити у коалицији.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво