Читај ми!

Јеремић у Минхену

У Минхену почела Међународна безбедносна конференција на којој се расправља, између осталог, о финансијској кризи, енергетици и сигурносним факторима. Међу учесницима и министар спољних послова Вук Јеремић, који се, састао са шефом румунске дипломатије Кристијаном Диаконескуом.

У Минхену почела дводневна Међународна безбедносна конференција, на којој учествује и министар спољних послова Србије Вук Јеремић.

На маргинама Међународне безбедносне конференције Минхену, коју је отворио министар одбране Немачке Томас де Мезијер, Јеремић се састао се са шефом румунске дипломатије Кристијаном Диаконескуом.

Јеремић ће током боравка у Минхену имати низ билатералних сусрета са високим званичницима који учествују на скупу, саопштило је Министарство спољних послова.

Конференција окупља на стотине експерата и и водећих светских политичара, шефова држава или влада и министара из око 70 земаља, а цео скуп обезбеђује око 3.000 полицајаца.

На дневном реду конференције биће теме од финансијске кризе, јаче улоге Азије и "Арапског пролећа", до заштите на интернету, енергетике, природних ресусра и човекове околине, као сигурносних фактора.

И ове године конференција се, уз најављене демонстрације противника НАТО и глобализације, одржава у луксузном хотелу "Бајеришер Хоф".

На конференцији, која 5. фебруара завршава рад, најављен је долазак и америчког државног секретара Хилари Клинтон и генералног секретара НАТО Андерса Рога Расмусена.

Председник ове конференције Волфганг Ишингер, бивши представник ЕУ у "тројци" у преговорима о Косову је уочи почетка скупа упозорио на опасност војног удара на Иран.

"То би био банкрот политике и дипломатије", рекао је Ишингер за "Дојчланд радио''. Он је додао да се у Минхену мора разговарати да ли, осим војних, постоје и друге опције у аутомском сукобу са Ираном.

Ову конференцију је 1962. године, с идејом да се првенствено бави питањем одбране, основао Евалд-Хајнрих фон Клајст-Шменцин, један од завереника групе око грофа Штауфенберга, која је извела неуспели атентат на Хитлера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво