Читај ми!

Србин ухапшен у Чабри

Еулекс и косовска полиција на северу Косова ухапсили Радишу Вучинића из села Зупче у вези са убиством припадника јединице РОСУ Енвера Зумберија 26. јула. Локални Срби тврде да је ухапшен грешком, јер има исто презиме као један од осумњичених.

Еулекс је данас ухапсио Радишу Вучинића (38) из села Зупче у Ибарском Колашину који је осумњичен за убиство косовског полицајца Енвера Зумберија, рекли су агенцији Бета српски извори из Зубиног Потока.

Ти извори тврде да је Вучинић ухапшен грешком, јер има исто презиме као једна особа са Еулексове потернице на којој су осумњичени за убиство полицајца Енвера Зумберија 26. јула 2011. године.

Како наводе извори, хапшење је узнемирило житеље Ибарског Колашина и северног Косова, јер верују да се то може десити "сваком Србину који као Вучинић оде у средину где живе Албанци, као што је село Чабра у општини Зубин Поток".

"Хапшење је извршено у селу Чабра на северу Косова. Истрагу о убиству Енвера Зумберија заједнички воде Еулекс и косовска полиција", саопштио је Еулекс, али није навео име ухапшеног.

Идентитет ухапшеног није могао да открије ни портпарол косовске полиције Бесим Хоти, али је додао да су Еулекс и КПС ту особу идентификовали као осумњичену за убиство Зумберија.

Он је додао да је осумњичени дао изјаву Еулексу, косовској полицији и тужилаштву који воде предмет убиства Енвера Зумберија.

Косовски министар полиције Бајрам Реџепи је рекао да се особа која је ухапшена не налази на међународној потерници због убиства припадника специјалне јединице косовске полиције РОСУ.

На тој потерници су Ратомир Божовић, Радован Радић, Милован Влашковић, Слободан Вучинић, Душан Јовановић и Радомир Касаловић.

Село Чабра се налази на путу који води од Косовске Митровице до Зубиног Потока.

Зумбери је рањен код насеља Вараге, недалеко од прелаза Брњак, у пуцњави чији детаљи још нису у потпуности расветљени. На месту догађаја тада је изрешетано неколико аутомобила.

Инцидент се догодио дан пошто су специјалне јединице косовске полиције заузеле прелаз Брњак, док су Срби из Лепосавића блокадом пута покушали да их спрече да преузму прелаз Јариње.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи