Читај ми!

Расписивање избора 11. марта

Локални и парламентарни избори биће расписани 11. марта и "готово је извесно" да ће датум њиховог одржавања бити 6. мај, каже председница парламента Славица Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће локални и парламентарни избори бити расписани 11. марта и да је "готово извесно" да ће датум њиховог одржавања бити 6. мај. 

"Из економских разлога, председник Борис Тадић расписаће парламентарне, а ја локалне изборе истог дана", рекла је Славица Ђукић Дејановић за Вечерње новости.

Председница парламента је рекла да 11. марта истиче последњи рок за почетак изборних процеса и да је владајућа коалиција одлучила да чека тај датум како би "у пуној мери" завршила четворогодишњи мандат и започете послове.

Према њеним речима, "готово је извесно" да ће датум одржавања избора бити 6. мај и да ће кампања трајати краће од два месеца.

Славица Ђукић Дејановић најавила је још једну пленарну седницу парламента, као и неколико јавних слушања од којих ће једно од важнијих бити у јануару на тему европских интеграција.

Она је навела да "нема дилеме" да је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић кандидат те странке за премијера Србије.

"Ако будемо на власти након избора, највиша функција која припадне СПС-у 'иде' Дачићу", рекла је Славица Ђукић Дејановић, која је и потпредседница СПС-а.

Према њеним речима, односи у владајућој коалицији су коректни и СПС приводи крају разговоре са лидером ПУПС-а Јованом Кркобабићем о заједничком изласку на изборе, док је у њиховом табору већ Јединствена Србија.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво