Тадић са Ивановим

Председници Србије и Македоније поновили међусобну подршку за европске интеграције и подржали иницијативу Грчке да све земље Западног Балкана постану пуноправне чланице ЕУ 2014. године.

Председник Републике Србије Борис Тадић разговарао је са председником Македоније Ђорђом Ивановим о унапређењу билатералних односа и ситуацији у региону.

У заједничком саопштењу наводи се да су председници поновили међусобну подршку за европске интеграције и у том смислу подржали иницијативу Грчке да све земље Западног Балкана постану пуноправне чланице ЕУ 2014. године.

Тадић је навео да је Република Србија признала Македонију под њеним уставним именом и тај став се неће променити.

Председник Тадић је поздравио присуство државних и црквених званичника Македоније на сахрани српског патријарха Павла.

Председници су охрабрили наставак црквеног дијалога у циљу решавања отворених питања што је од великог значаја за даље унапређење традиционално блиских односа два народа.

На састанку је констатовано неслагање око питања статуса Косова.

Такође је констатован заједнички интерес за стабилност региона, наведено је у заједничком саопштењу двојице председника.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(субота, 21. нов 2009, 22:21) - anonymous [нерегистровани]

zahvalnost

hvala gospodinu Tadicu za otvorenu podrsku mojoj zemlji. On je pravi prijatelj nama Makedoncima

(петак, 20. нов 2009, 12:55) - anonymous [нерегистровани]

Makedonka


Veliko hvala predsedniku Srbije Borisu Tadicu. Hvala mu sto ima razumevanja za makedonski narod i sto ne kaznjava njih za propuste u spoljnoj politici Makedonskih politicara.
Borise tadicu ti si genije,

IZ MAKEDONIJE

(петак, 20. нов 2009, 08:01) - anonymous [нерегистровани]

tadic

pozdrav za tadica iz makedonije!

(петак, 20. нов 2009, 07:32) - anonymous [нерегистровани]

Makedonija

Dobro je sto Tadic tako postupa sa svim susedima, ali oko Kosova nije dovoljno samo opet napomenuti da se dve zemlje ne slazu o pitanju statusa. Po mom misljenju tadic bi ipak trebao malo drugacije reaogovati naznaciti da ce to u mnogome otezati odnose dveju zemalja. Makedoniji je Srbija ipak glavni sused. Ja nikad ne bi priznao Kosovo.

U pozdravu Makedonac

(петак, 20. нов 2009, 01:41) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

Makedonija je napravila veoma,veoma veeliku gresku priznavsi Kosovo kao drzavu,ali se g-din Tadic pokazao kao zreo,toleratan i korektan politicar, na celu jedne ,rek`o bih ,"iskusne" drzave...Makedonski narod je bio svestan greske, jos u startu,medjutim...Srpski narode, cuvajte Tadica, jer takvog predsednika bi pozelela svaka drzava na svetu celom.pozdrav iz Skoplja

(петак, 20. нов 2009, 01:04) - anonymous [нерегистровани]

zaedno

samo napred zivela srbija i makedonija pozdrav iz nemacke....................

(четвртак, 19. нов 2009, 23:25) - anonymous [нерегистровани]

rts

tako je

(четвртак, 19. нов 2009, 21:25) - Aleksandar [нерегистровани]

Bravo za presednika Tadica

Potpuna podrska za presednika repubilke srbije g-dina Tadica da kao dva bratska pravoslavna braca zivimo i miru, slozi, pravoslavnolj ljbavi i medjusebnog postovanja.Srbija i Makedonija od uvek su bili prijatelji i ostace...