Тадић са Папандреуом

Председник Борис Тадић захвалио је у Атини грчком премијеру Папандреуу на залагању да земље Западног Балкана до 2014. године постану чланице Европске уније.

Председник Србије Борис Тадић разговарао је вечерас у Атини са грчким премијером Јоргосом Папандреуом о европским интеграцијама Србије, визној либерализацији, билатералним односима две земље, односима у региону и борби против организованог криминала.

Председник Тадић је захвалио грчком премијеру и подржао његову иницијативу унутар Европске уније да земље Западног Балкана до 2014. године постану чланице ЕУ, саопштено је из кабинета председника.

Вечерањи састанак је један у низу које ће председник имати наредних дана. Сутра ће предводити државну делегацију у Риму, а следеће недеље разговараће са немачком канцеларком Ангелом Меркел, наводи се у саопштењу.

Разговори на највишем нивоу у Атини и Италији део су настојања председника Србије да обезбеди подршку земаља ЕУ за предстојеће одлуке Уније које су у вези са готово сасвим извесном визном либерализацијом за грађане Србије и даљег приближавања чланству у Унији.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 11. нов 2009, 17:37) - anonymous [нерегистровани]

Tadic

Veliki vizionar ili ne Tadic je pre svega dobar covek po dusi.Stalno ga saplicu i sputavaju a on uporno ustaje i nastavlja dalje.Nadam se da ce mo izaci jednom iz bare i ici po suvom.Pozdrav.

(среда, 11. нов 2009, 01:05) - anonymous [нерегистровани]

tako je

Tadic je zaista veliki vizionar.On zeli saradnju sa celim svetom,zeli da se integrisemo u Evropsku uniju,ali da u isto vreme cuvamo nase Kosovo.Izuzetno je vazno da imamo dobre odnose sa Grckom zbog njenog stava u vezi Kosova,ali i zbog toga sto je Papandreu predsednik Socijalisticke Internacionale.Socijaldemokratija je jedini put kojim srbija treba da ide.

(уторак, 10. нов 2009, 22:08) - Živan [нерегистровани]

Veliki vizionar

Covekova velicina ogleda se u velicini njegovih vizija. Velike vizije nikad ne velicaju subjektivne interese iznad zajednickih
interesa. Tako i nas predsednik u kontaktima sirom sveta ne govori iskljucivo o interesu Srbije da bude deo EU nego on stalno istice interes svih zemalja zapadnog balkana da budu u toj zajednici.
Tu se razlikuje od svih Balkanskih predsednika koji vide samo svoj interes.
Ta razlika izdvaja gos.Tadica od drugih a tu razliku vide i oni s kojima on razgovara.
Zelim sretan put nasem predsedniku u toj misiji diljem sveta.

(уторак, 10. нов 2009, 19:16) - Višeslav [нерегистровани]

Pitanje Kosova

Da li je bilo reči o grčkoj podršci Srbiji po pitanju Kosova? Ovo je vrlo bitno pitanje za novu vladu Grčke.