Експлозија у Косовској Митровици

Четири возила оштећена у снажној експлозији која се догодила пола сата иза поноћи у северном делу Косовске Митровице. Повређених није било. Еулекс осудио напад.

Јака експлозија одјекнула је пола сата после поноћи испред зграде у Улици Филипа Вишњића у северном делу Косовске Митровице, али срећом нико није страдао.

"Експлодирала је за сада непозната направа, а оштећена су четири возила. Сумња се да је мета напада било возило чији је власник Александар Пауновић, преводилац у Еулексу", рекао је портпарол КПС-а Бесим Хоти.

Хоти је додао да повређених нема, а да су поломљена стакла на оближњој згради.

Увиђај су обавили припадници КПС-а и форензичари. У полицији кажу да за сада нема осумњичених за експлозију.

"Случај је окарактерисан као изазивање опште опасности, а истрага је у току", рекао је Хоти.

Еулекс је најоштрије осудио напад на возило припадника свог особља и навео да ће одговорни за тај напад бити "гоњени и изведени пред лице правде". Мисија ЕУ тврди да је то био јасан покушај застрашивања особља и целе мисије.

"Еулексово особље наставља да ради на северу Косова, на прелазима, у суду, ЕУ кући и патролама. Ми ћемо наставити то да радимо у интересу владавине права и у корист огромне већине грађана који живе у тој области и поштују закон", навела је Мисија.

Шеф мисије ЕУ на Косову Гзавије де Марњак оценио је да је јутрошњи напад "био криминални напад на мисију владавине права Европске уније на Косову и као такав је неприхватљив".

Де Марњак је напад назвао "јасним покушајем застрашивања" и позвао на смиреност.

"Насиље не може бити опција. То није начин на који се решавају проблеми. Прави пут је дијалог и посвећеност решавању спорних питања", рекао је Де Марњак.

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 05. окт 2011, 23:54)
rade [нерегистровани]

bn

"Насиље не може бити опција. То није начин на који се решавају проблеми. Прави пут је дијалог и посвећеност решавању спорних питања", рекао је Де Марњак.
Neznam dal da se smejem il da placem.Nasilje ne moze biti opcija a oni su pucali na goloruke civile.Ajojjj.I jos nas budale prave mi molimo za dijalog a sad kao oni pravi put je dijalog.Jojjj majko mila!!!

(среда, 05. окт 2011, 23:09)
anonymous [нерегистровани]

Обрад

Еулекс ће да се поломи како би нашао особу која је поставила ову бомбу. А то што су човека убили у Великој Хочи је мање важно од пар стаклића.

(среда, 05. окт 2011, 19:32)
anonymous [нерегистровани]

Euleks

Euleks ce navodno da se pobrine za vladavinu prava?! Prestanite vise da sprovodite svoje "pravo" pa ce biti svima bolje.

(среда, 05. окт 2011, 09:03)
anonymous [нерегистровани]

ре: Експлозија је пробудила и узнемирила грађане

Као они иначе живе спокојно???