Пријава због продаје "Телекома"

Српска напредна странка поднела кривичну пријаву против премијера Мирка Цветковића и више бивших и актуелних чланова Владе због, како су навели, "сумње да су злоупотребили службени положај и извршили превару" у процесу продаје "Телекома Србија".

Председник Српске напредне странке Томислав Николић потписао је кривичну пријаву коју је та странка поднела против премијера Мирка Цветковића и више доскорашњих и садашњих чланова Владе због, како је наведено, основане сумње да су злоупотребили службени положај и извршили превару у процесу продаје предузећа "Телеком Србија".

Кривичном пријавом обухваћени су, осим Цветковића, и доскорашњи министри финансија Дијана Драгутиновић и економије и регионалног развоја Млађан Динкић, садашњи министар за тај ресор Небојша Ћирић и два државна секретара у Министарству финансија Вук Ђоковић и Душан Никезић.

Члан правног тима СНС-а Дејан Ђурђевић рекао је да су та лица предлагала, доносила и спроводила одлуке које су вишеструко штетне за државу Србију и све грађане чиме су омогућили да "Телеком Аустрија" буде једини учесник на тендеру и тако добије шансу да откупи удео у "Телеком Србија", по цени која је бар за 450 милиона евра мања од реалне цене.

Ђурђевић је рекао да због садашње реформе правосуђа "судије и тужиоци имају већи страх од владајуће политичке олигархије него од закона", као и да се нада да ће правосуђе "смоћи довољно храбрости да се одупре притисцима извршне власти и поступи по кривичној пријави у складу са законом".

Адвокат Милан Пањевић, члан Покрета снага Србије, рекао је да се поступак продаје "Телекома Србија" спроводи мимо Закона о приватизацији, као да не постоји, и неуважавањем Агенције за приватизацију, што је "школски пример" злоупотребе службеног положаја.

Други члан правног тима СНС-а Марко Ђурић рекао је да је продаја "Телекома Србија" освета Владе будућим генерацијама, која води погубну политику распродаје преосталих вредних економских ресурса и лишава грађане перспективе да у будућности имају живот какав заслужују.

Према његовим речима, продајом "Телекома Србија" држава остаје без виталне телекомуникационе инфраструктуре, које је добро од јавног значаја.

Ђурић је нагласио и да је нето добит предузећа у претходној години толика да се за толико новца могу изградити два моста у Београду.

број коментара 30 пошаљи коментар
(четвртак, 28. апр 2011, 14:42)
anonymous [нерегистровани]

zasto

opet velika budalastina iod strane naprednjaka/

(четвртак, 28. апр 2011, 09:22)
anonymous [нерегистровани]

Rec- Monopol!?

Ovde jedan od komentatora pita nas -"dali znamo sta je rec MONOPOL"?? Znamo i te kako a i ceo svet dobro zna.Zbog te reci mnogi spavaju gladni danas u svetu!!!

(четвртак, 28. апр 2011, 09:19)
anonymous [нерегистровани]

RE: Kratka pamet!?

Jest da od zarada Telekoma na prvi pogled nememo korist,ali,.. kad drzava proda Telekom onda cemo mi gradjani popunjavati rupu u budzetu koju je popunjavao Telekom? Znaci -imacemo veliku stetu ako se Telekom proda. E sad, sabirajmo se !

(четвртак, 28. апр 2011, 07:25)
anonymous [нерегистровани]

de ste do sada

de ste bili pre 10 godine da kazete sta se ne treba proda sve se treba proda a ovi bivsi radikali se bune oni treba samo da se pokriju usima i da cute ili nesatanu iz politike , oni su prodali nase zivote i jos mnogo toga eto samo toliko.

(среда, 27. апр 2011, 21:33)
Андријана [нерегистровани]

Зар тако мора бити?

Да ли је Србија довела себе на ивицу пропасти када се труди да на све могуће начине дође до неке количине новца? Зар је реално да поклонимо за заиста ситне паре државно предузеће које до сада у пословању не да није имало губитка него је увек профитирало! Сматрам да је ово лош потез наше владе јер сви ми знамо како је када дође приватник, а ми смо нажалост много предутећа приватизовали!

(среда, 27. апр 2011, 21:04)
Duki [нерегистровани]

Da vidimo...

Da vidimo sad pravosuđe na delu! Dosta je bilo pljački i rasprodaje države! Treba što pre sprečiti sramnu i nezakonitu prodaju naše najuspešnije kompanije. Zakon mora da važi sa sve podjednako. Ili možda ne? Jednom će svakako morati da snose posledice svega što su učinili. Bolje što pre, dok ne bude kasno!

(среда, 27. апр 2011, 20:48)
NN [нерегистровани]

konacno nesto pametno od sns

pravi korak ukazati na rasprodaju srbije,

i nemacka je privatizirala nemacki telekom ali drzava drzi 51% akcija, a nemacki telekom ekspandira u celi svet, a mi prodajemo , u mesto da smo barem ulozili u region, makedonija, bosna, ako vec sveckom trzistu nismo dorasli
konacnob se sns racionalno bavi politikom,
a ne strajkom kladju

(среда, 27. апр 2011, 20:20)
anonymous [нерегистровани]

Kadija ti sudi

Dobro je to smisljeno, mislim krivicna prijava, ali vi sigurno znate da ce ta prijava da ode Kadiji a Kadija ce po tome i da sudi..

(среда, 27. апр 2011, 20:15)
anonymous [нерегистровани]

Kratka pamet

Za sve vas koji padate u trans i radujete se zbog ovog poteza SNS-a, samo dva pitanja:
1. Da li imate neku korist od Telekoma, osim sto placate nenormalnu cenu za ADSL koji Telekom nudi? Za te pare imate 10 puta vece brzine kod bilo kod drugog provajdera u EU.
2. Da li uopste znate sta znaci rec "monopol"?

Samo da vas podsetim, ovo vise nije vreme komunizma i drustvene svojine, zivimo u kapitalizmu i svako preduzece je na prodaju. Svi nacionalni telekomunikacijski centri u drustvenoj svojini - u blizem okruzenju, a i sire - su odavno prodati, samo je nas zadrzao monopol, a i ostao u drustvenoj svojini. Ako vam toliko smeta prodaja, sto se ne nadje neki nas tajkun da ga otkupi? Nije da nemaju para...

(среда, 27. апр 2011, 19:33)
naprednjak [нерегистровани]

....

Da prodaje samo 31 odsto ali kad grcki OTE proda jos svojih 20 posto prvo drzavi a vlada ga odmah prebaci austrijancima to ce sustinski biti 51 odsto ali valjda ce se naci neko ko je spreman da ponisti takvu privatizaciju drugim recima koljemo vola za kilo mesa