СРС: Подршка либијском народу и Гадафију

Присталице Српске радикалне странке на скупу у Београду подржале либијски народ и његовог лидера Моамера ел Гадафија у борби против западних држава.

Функционери Српске радикалне странка подржали су на скупу у Београду, либијски народ и његовог лидера Моамера ел Гадафија у борби против западних држава и осудили понашање председника Србије Бориса Тадића према тој земљи, оцењујући га као "срамно".

Радикали су са митинга подршке либијском народу и њиховом вођи пуковнику Гадафију у Дому синдиката послали поруку "да су Срби уз свој братски народ у тренутку злочиначке НАТО агресије", преноси Бета.

Скуп, коме је присуствовало неколико хиљада присталица и чланова СРС-а, почео је песмом "Спрем'те се, спрем'те четници" и српском и либијском химном, након чега је најмлађи син лидера радикала Војислава Шешеља прочитао очево писмо посвећено либијском народу и Гадафију.

"Глобалистичке силе убијају недужне цивиле и разарају суверену земљу како би уништили систем и на власт довели издајнике либијског народа. Циљ акције је уклањање Гадафија, лидера који је свом народу обезбедио просперитет, а својој држави углед у свету", наведено је у Шешељевом писму.

Радикали су навели да су српски и либијски народ "одувек пријатељи", као и да су Либијци показали да су уз српски народ тиме што су подржали СР Југославију у време бомбардовања и санкција.

Потпредседник СРС-а Драган Тодоровић најоштрије је осудио режим Бориса Тадића, кога је оптужио да је Либији завео санкције по диктату САД и западних сила.

Скупу су се обратили и представници либијског народа, који су заједно са публиком често прекидали говорнике аплаузима и повицима "Либија, Либија" и "Србија, Србија".

Тодоровић је агресију на Либију упоредио са бомбардовањем СР Југославије 1999. године и указао да је у питању "иста мисија, која се само другачије зове".

Тодоровић: Сумрак цивилизација

"'Одисејева зора', како је назван напад западних сила на Либију, у ствари представља сумрак цивилизације 21. века", навео је Тодоровић.

Ахмед Мезухи, који је представљен као "близак пријатељ либијског вође Моамера ел Гадафија", рекао је на скупу да се либијски народ и његов вођа храбро боре и да "неће дозволити отимање своје земље".

"Правда је на нашој страни, не дамо ниједан педаљ отаџбине агресору, као ни нашег вођу. Он је симбол наше победе. Наш циљ је коначна победа или сви гинемо", казао је Мезухи.

Он је српски народ назвао "балканским лавовима" и захвалио се на подршци широј јавности и "Фејсбук" групи подршке српског народа Моамеру ел Гадафију, која данас броји 67.000 чланова.

Међународна коалиција почела је интервенцију у Либији 19. марта с циљем обезбеђивања зоне забране лета изнад те земље и спречавања репресије режима над цивилима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 09. апр 2011, 15:57) - Djoka [нерегистровани]

Podrska

Tako i treba.Ziveli svi protivnici zlocinackog nato pakta!!!!!!!!!!!!!!!!