Данска ратификовала ССП

Дански парламент једногласно изгласао ратификовање Споразума о стабилизацији и придруживању између Европске уније и Србије.

Данска је ратификовала Споразум о стабилизацији и придруживању између Европске уније и Србије, саопштила је Амбасада Данске у Београду.

Амбасадор Данске у Србији Мет Кјуел Нилсен у писаној изјави је поручио да је то завршетак процеса ратификације ССП између Србије и ЕУ у Данској.

"Веома ме радује што је завршена процедура ратификације споразума у Данској, уз једногласну подршку данског парламента. То је још један доказ подршке Данске европским интеграцијама Србије", нагласио је амбасадор Нилсен.

Дански парламент је 3. марта једногласно изгласао ратификовање Споразума о стабилизацији и придруживању, а делегација Данске при ЕУ обавестила је, 4. марта, Секретаријат Савета ЕУ о ратификацији, наводи се у саопштењу.

Данска је 15. земља која је ратификовала ССП, а за ступање на снагу тог документа потребна је сагласност свих 27 земаља чланица Европске уније.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 05. мар 2011, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

re:danska

valjda si bio bolestan i nisi bio prisutan na casu geografije kada se pricalo o danskoj. Inace bi znao da to nije skandinavska zemlja.

(субота, 05. мар 2011, 09:29) - dragan cbetkovic [нерегистровани]

danska

Danska je jedna divna,kulturna i ekonomski razvijena zemlja.Moje je misljenje da se trebamo ugledati na njih prvenstveno po pitanju socijalnog programa i tolerancije.Uopste,sve skandinavske zemlje su jedno pedesetak godina ispred ostatka Evrope.

(субота, 05. мар 2011, 07:37) - Чича од Шумадије [нерегистровани]

Једногласно, честитамо

Лепа вест, Данска нас прихвата и то једногласно, хвала Народу Данске.

(петак, 04. мар 2011, 23:10) - Карамелица [нерегистровани]

Хвали још много

Данска је 15-та земља која је потписала споразум од могућих 27,што значи да нам треба још једно десетак година до уласка у Европску унију! Тако близу,а тако далеко!

(петак, 04. мар 2011, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

hvala

hvala vam, svaka cast