Јахјага не долази у Београд

Због политичке блокаде у Приштини, председница Косова Атифете Јахјага не долази у Београд на састанак Трилатералне комисије 1. новембра.

Политички проблеми на Косову и немогућност политичких партија да пронађу излаз из ћорсокака у које је Косово запало после парламентарних избора разлози су због којих председница Косова Атифете Јахјага неће доћи у Београд 1. новембра.

"После детаљне анализе донела сам одлуку да, због ситуације и немогућности да се формирају нове институције, не присуствујем конференцији коју 1. новембра у Београду организује Трилатерална комисија", наводи се у саопштењу Јахјагиног кабинета.

Суштински, ни пола године након одржавања избора, Косово није формирало нове власти, махом због серије контроверзних одлука Врховног суда, према чијем тумаћењу мандат за састав нове владе треба да добије Демократска партија Косова Хашима Тачија, а не широки опозициони блок који има већину у новом сазиву парламента.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. окт 2014, 15:40) - anonymous [нерегистровани]

Jahaga...

...i sta ce ona u Beogradu...konacno na celu je nasilno uzrupirane Srbijine pokrajine i da u Srbiji ima samopostovanja,uhapsili bi je...a ne,pisu o njoj malte ne kao da je drzavnik...