Коштуница: ДСС самостално на изборе

Инсистирајући на политичкој неутралности земље председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио да та странка на парламентарне изборе излази самостално.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да та странка на парламентарне изборе излази самостално инсистирајући на политичкој неутралности земље и додао да ће то бити важни избори јер ће народ одлучивати да ли жели политичку неутралности земље или европске интеграције.

Коштуница је, обраћајући се члановима Главног одбора ДС С, рекао да та странка треба самостално да учествује на изборима, да има своју политику засновану на државотворној идеји политичке неутралности, али да има и целовит економски програм развоја Србије до 2019.

"Ови избори су важни да важнији не могу бити. Бивша власт у којој је већину имао СНС дословно је опустошила Србију", рекао је Коштуница, оценивши да ситуација на Косову и Метохији, од уласка НАТО, никада није била тежа, да је досадашња власт у тој покрајини уништила српску државност, да је омогућила да у Војводини "сепаратисти поново пишу статут".

Главни узрок територијалног, економског и моралног пропадања Србије је Европска унија, поновио је Коштуница став ДС С, критикујући посебно однос власти према ЕУ у којем ће, како је рекао, српска привреда пропадати све док је Србија за Брисел везана европским интеграцијама и Споразумом о стабилизацији и придруживању.

Он је изјавио и да је много странака и организација понудило да направи коалицију са ДСС, али да странка на то није пристала јер нико од њих није заправо подржавао политику ДСС, већ су само били заинтересовани за улазак у Скупштину Србије.

"За заједнички наступ на изборима мора постојати заједничка политика. Ми тражимо подршку народа да би Србија била поново слободна земља. Прави је тренутак да се народ тргне и да каже да је доста било понижавања Србије. Доста је било уништавања наше привреде. Доста је било ругања нашој исторји и нашим вредностима. Доста смо трпели, време је да узмемо судбину у своје руке", поручио је Коштуница.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(понедељак, 03. феб 2014, 11:36) - anonymous [нерегистровани]

tako je

Потписујем овај коментар. Тако је.

(недеља, 02. феб 2014, 23:35) - anonymous [нерегистровани]

za "izolaciji"

Vi niste ni svesni koliko ste se izolovali tim vasim Bezalerternativnim evropama i ponizavanjem pred svetom sa tim vasim evropskim "pregovorima". Unistili ste samu svest u sebi, Svet se drasticno menja, svet izbacuje dolare, moc se seli na istok a vi za tu vasu evropu, pa evropu.. sve dok vam ne uzmu zelju, oranicu, rude, vodu i naravno rasparcaju teritoriju.

(недеља, 02. феб 2014, 21:34) - Драган Стојановић [нерегистровани]

Коштуница...

Али, да би Србија могла да функционише и опстане као неутрална земља неопходно је да се већина у држави са тим сложи и да то својим РАДОМ подржава, што ће рећи, морају да се Срби сложе!

(недеља, 02. феб 2014, 21:08) - anonymous [нерегистровани]

?????

Sta ces onda .....pa radi I imaj ili idi u EU pa ces videti sta je izolacija.....

(недеља, 02. феб 2014, 20:48) - anonymous [нерегистровани]

sta nam to pomaze

sto zahteva Kostunica.Ako tako uradimo, kako on kaze, onda eto nam izolacije i ucena sledecih 10 godina. Pa sta cemo onda Vojo.

(недеља, 02. феб 2014, 20:01) - veraanonymous [нерегистровани]

bravo,

Podrzavam odluku da izadje sam na izbore. Tako bi trebalo da urade sve partije i to je onda pravo merilo volje gradjana. 

(недеља, 02. феб 2014, 18:33) - Zidar [нерегистровани]

Misljenje

I ja mislim, bolje da je formiran neki Patriotski blok, ali i sa vrlo jasnom ekonomskom strategijom.

(недеља, 02. феб 2014, 18:32) - anonymous [нерегистровани]

DSS jedina

na politickoj sceni demokratska a istovremeno I patriotska stranka. Razmislite o tome!

(недеља, 02. феб 2014, 16:45) - Revolucionar [нерегистровани]

Neutralnost

Neutralnost je najbolja,odustat od EU prikljucivanja,onda bi sve sile tezile da vas pridobiju a to bi normalno morale pokazat na delu, od tog bi imali koristi,a nisi u sporu sa nikim.

(недеља, 02. феб 2014, 16:31) - anonymous [нерегистровани]

rezime

Bez obzira na to što je Koštunica ponovo u pravu, Srbija se će opet izabrati pogrešnu stranu. Ovo su istorijiski sudbonosna vremena ali narod Srbije ne poseduje kapacitet da ih prepozna. Propagandna mašinerija EU je odavno učinila svoje, njihovi operativci su duboko u svim programa političkog i društvenog života. Njihova ideologija postala je paradigma životnih vrednosti za najveći deo našeg društva. Istini za volju, nije lako odupreti se svakodnevnim informativnim manipulacijama i marketinskom driblovanju zdrave pameti kojem smo izloženi već dve decenije.