Коначни резултати избора у Партешу

Кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Драган Николић освојио 52,16 одсто гласова на поновљеним изборима за градоначелника у општини Партеш, објавила је Централна изборна комисија. Са победом Николића, кандидати "Српске" имаће градоначелнике у девет општина на КиМ.

На основу коначних резултата на поновљеним изборима за градоначелника у општини Партеш победио је кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Драган Николић са 52,16 одсто гласова, објавила је данас Централна изборна комисија.

У Пасјану је у недељу поновљено гласање на три бирачка места пошто је у другом кругу избора, 1. децембра, након пребројавања гласачких листића, уништен бирачки материјал, који је спаљен заједно са гласачким кутијама и листићима.

Противкандидат Николићу био је кандидат Самосталне либералне странке (СЛС) Ненад Цветковић.

Са победом Николића, кандидати Грађанске иницијативе "Српска" имаће градоначелнике у девет општина на Косову и Метохији.

На седници ЦИК-а је речено и да ће Комисија захтевати да учествује у изради нацрта изборне реформе како би јој касније било лакше да спроводи у дело постигнуте договоре који буду произашли из изборне реформе.

број коментара 0 пошаљи коментар